Épül a gépem ::: őrülT-Tudós

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

ywrd786ks

Üdv,
nekem nincs 3D modellem róla, a kis gépet csak papíron rajzolgattam.. [#lookaround] Viszont szerintem nem egy bonyolult darab, fusionban kb egy 15 perc alatt összedobható.

ywrd786ks

Üdv, köszönöm a sok hozzászólást!

Így már tisztul a kép, legolcsóbb megoldásnak ezt a kínai munkahengert találtam eddig, ami talán ki is nyitja. "Aliexpress "
Első lépésnek valahogy szeretném lemérni a rugóerőt, ha ez sikerül, akkor az itt említett képlettel már könnyen megtalálhatom, hogy mire is lenne szükségem.. Szép napot![#worship]

65h8eb33

Akkor valószínűleg marad a rajzolgatás. Csak az alkatrész kb 50km-re van tőlem jelenleg és csak 2-3 hét múlva leszek otthon hogy foglalkozzak vele. Addig pedig jó lett volna picit előre haladni a projekttel...

ywrd786ks

Ha a gépem közelében leszek szívesen készítek egy skiccet a méreteivel, ha ez segíti a project előrehaladását. [#kacsint]

3ztiz2p39

A kétkarú emelő lesz a barátod és úgy 8-12 kN-ra számolj a 40-es kúpnál.

65h8eb33

Nem akarom rabolni az idődet. Majd eljutok odáig hogy lerajzoljam. Azért köszi.

ywrd786ks

Üdv,

Egy kis csináld magad szösszenettel köszönnék be most.
Szerszámhossz bemérő VER1.0 [#vigyor]

[yt]vqYBt2OYO_s[/yt]

ywrd786ks

Üdv, kedves ide látogató!

Csináltam már egy kis time-lapset a működésről, és egy képet a végeredményről..:

[yt]-p1K8gl0jXw[/yt]

fwg7s098t

Szépen dolgozik a géped,de megütötte a szemem, hogy a Z jobb felső kocsija nincs rögzítve,jól látható késéssel követi a - irányt. Mi az oka ennek a megoldásnak?

ywrd786ks

Üdv, csak a lustaság és a szerencsétlenség. Használtan vásárolt lineáris sín, 4 kocsival. 1 különbözik amit az eladó sem vett észre (nem egyezik a síkja a 3 másikkal). Akkor hirtelen nem tudtam legyártani, azóta sem pótoltam... [#vigyor2]

ui:BT40 szerszám tároló a munkadarab

fwg7s098t

Üdv.

Érthető indokok.[#kacsint]
Nekem is van hasonló problémám,hézagolással igyekszek megoldást találni. További jól sikerült munkadarabokat kívánokNeked.
István

ywrd786ks

Üdv, ismét jó rég jelentkeztem. Kis fejlemény a nagyobbik gép építésről...
ATC főorsó szerszámcsere funkció tesztelése:
 ~  10bar nyomás
 ~  15kN

(köszönöm az eddigi infókat a nyitási erővel kapcsolatban sokat segített!)

Kis segítségre lenne szükségem ismét, mi lehet a legkisebb teljesítményű motor ami már megbirkózik ezzel a döggel? [#nemtudom]

[yt]pEFdRUAXiK8[/yt]

rcxk9dpbt

1.5 kw-ig van eladó Ac szervó szettem.Vittek már többet főorsóhajtásra.Step-dir-es.Pozició módban hajtva az automata szerszámcsere miatt..

3ztiz2p39

40-es kúp?
Milyen anyagban, akarod használni?

Ha fémhez és lesz mechanikus váltó váltó akkor a 3000-es főorsófordulatig elég lehet a 2,2 kW..
Váltó nélkül direktben pedig 10-12 kW-os  szokott lenni egy ilyen meghajtás motorja.

Maga a főorsó fához ugye alapjában elég alkalmatlan...

ywrd786ks

Igen Iso40. Acél, vas, alu, titánium, ami jön... (fa nem...) [#vigyor2]
Áttételezni mindenképpen szeretném, 3000-es Max fordulathoz igazítva így első körben, váltón még nem törtem a fejem. Egy 2,2 kW motort sikerült olcsón elcsípnem, így ez is volt az eredeti ötlet, hogy megpróbálom azzal, mit tud. Ugyanitt frekiváltót keresek!!  (1 fázis betáppal). [#vigyor]