Épül a gépem ::: őrülT-Tudós

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Mindenképpen jobb megoldás lenne. A jelenlegi kis lemezdarab ami a motort tartja csak álló helyzetben képes betölteni a szerepét.

ywrd786ks

Nem teljesen értem a kérdést, ugyanis a motor hátul van.. A két alulap közt sajnos nem fért el az orsó. Szétszedni, átalakítani nem szeretném, annyira finoman mozognak..

A kis "lemezdarab" ami a motort tartja, pedig egy 25mm vastag alu, lehet csalóka a kép, itt egy másik. [#wave]

ywrd786ks

[#help]

UCCNC vs MACH3?

Távlati terv, 4-5 tengelyes maró lenne, valamint a automata szerszámcsere. Szimpatikus lenne ez az AXBB-E mozgásvezérlő de igen keveset tudok UCCNC-ről..

Előnyeire és hátrányaira lennék kíváncsi egymással szemben. Előre is köszönöm!

[#worship]

huatn6gfd

Nekem nem illik véleményt mondani, de a történethez tartozik, hogy 2014-ben lett tele a mamuszom a Mach3-mal, ekkor vettem egy nagy levegőt, és vásároltam UCCNC licencet a már korábban megvett UC100-amhoz. Azóta sem használtam mást, és nem is hiányzik. A programot innen le tudod tölteni, demó módban megjárathatod, ismerkedhetsz vele. (Ha az újdonságok is érdekelnek, akkor itt megtalálod a legfrissebb teszt verziókat is, érdemes szétnézni ott is.) Ha kérdésed van, az [#t218#]-ban (vagy akár itt is) tedd fel. Holnap kiderítem, hogy tervben van-e Mach3 plugin készítése az AXBB-hez: ha igen, akkor nem veszíthetsz vele, mert most ajándékba kapod az UCCNC licencet, ha meg mégsem tetszik, akkor ott a Mach3. Ha a szerszámcserélővel elfogynak a ki- és bemenetek, akkor egy UCSB-t közvetlenül hozzá tudsz kötni és lesz még 12 ki- és 5 bemeneted, mindegyik leválasztva.

xw705sph

A parhuzamos portnak vannak korlatai, az USB nem feltetlen megbizhato, tehat Ethernetes kell.
Akkor pedig igazabol az UCCNC vagy a LinuxCNC a befuto.

ra8nsmk6w

Elnézésed, de én a 16\1 ábrán lévőre gondoltam.
Viszont a jelenlegi elképzelésedet is tovább gondolnám egészen a megoldásig.

huatn6gfd

Ahogy sejtettem, elkészült a Mach3 plugin, tehát az AXBB-t tudod Mach3-mal is használni, ha kell: [#t218p6645#].

ywrd786ks

Időközben már megérkezett a AXBB [#vigyor] Sajnos nem sok időt sikerült még foglalkoznom a beüzemelésével. Viszont már az "elején" sikerült megakadni...

huatn6gfd

ywrd786ks

Egy kis helyzetjelentés a gépről:
 - A Z-tengely egy része felkerült a gépre.
 - Y golyósorsó is a helyére került, kiórázva, lerögzítve, rögtönzött kuplung cserélve..
 - A marómotort sokat latolgattam mi legyen, végül egy Kress 1050 FME-P típusra esett a választásom.. [#wave]

ywrd786ks

Letöltöttem a vezérlő és az UCCNC hez tartozó pdf-eket. Sajnos az angolom nincs a helyzet magaslatán.. [#vigyor2]
A történet a következő,
- UCCNC letöltve, telepítve, licensz beaktiválva
- AXBB tápfeszültségeket megadtam neki, UTP kábellel Ethernethez csatlakoztatva, IP-cím beállítva pdf szerint.

UCCNC betölt, elvileg felismeri a kártyát mert nem a demo verzió indul. Betöltés után a következő fogad:

huatn6gfd

Közvetlen kábellel csatlakozol? A wifit nem szereti. Melyik program verziót töltötted le?

ywrd786ks

Igen, UTP kábellel, vezérlőtől a gépig. Verzió pedi: UCCNC 1.2049

Előre is köszönöm a segítséget! [#integet2]

huatn6gfd

No, akkor ez a probléma. Az 1.2049 még nem ismeri ezt a vezérlőt, úgyhogy az 1.2109-es teszt verziót töltsd le innen: [#t255p21#].

ywrd786ks

Üdv mindenkinek!

Rég jelentkeztem már, úgyhogy itt egy kis helyzetjelentés:
 A mechanika 90% elkészült. Végállások és vészstop nélkül összegányoltam az elektronikát egy kis tesztelés erejéig. Jelentem minden hibátlanul működött! [#wave][#alien]