Épül a gépem ::: őrülT-Tudós

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

ywrd786ks

Szimpatikus szerkezet. Az alu megmunkálás lenne nálam is a cél! Viszont már gyülekeznek a szekrényen a különböző bontott részegységek. Megkérdezhetem a golyósorsó paramétereit? Van már pár 10mm emelkedésű orsóm, remélem meg fog felelni a célnak. [#rolleyes]

ywrd786ks

A tengelyek elrendezését az 1. kép szerint szeretném összeállítani.

Itt a fórumon sikerült hozzájutni 2 db egyforma, alura szerelt lineáris egységhez. SKF márkájú 15mm-es sínek, 4-4 kocsival, kocsinként 4 golyósorral (2. kép) Ezt szánom X-Y tengelynek 330mm hasznos hosszal rendelkeznek.

A vázat pedig ebből szeretném ki/átalakítani (3. kép) [#wink]

jau5ccsn9

Nem lesz keskeny a lineáris egység a 300 mm-es munkaterülethez? Én szétszedném és széjjeléb raknám a síneket.

4umhue7vh

5mm emelkedésű orsókat használtam, lehet a 10-es emelkedésü orsóhoz karcsú lesz az 1.8Nm-es motor, 1:1-be hajtva.

5fv8jwfj6

ywrd786ks

Nyomatékra gondolom, ugyanazt lehet kihozni a motorokból ezzel a vezérlővel is mint ha tengelyenként lenne hajtva (DM542) !? csak a sebessége lesz nagyobb? Valamint motorvezérlőn kívül érdekelne valami jó ár/érték arányú cnc interface kártya, szoftverek után kutatva leginkább Mach3-al kompatibilis érdekelne. [#conf]

Gép: A váz nyúlvány részét 90 fokkal elforgattam és rögzítettem, valamint az első vízszintes lineáris egység is rögzítésre került. [#wave]

000000000

Digitális léptetö motorvezérlő step/dir rendszerü Leadshine DM542 ehez rakhatsz tetszész szerinti vezérlő kártylát ami mach3 támogat Uc300..400!
TB6560 helyet ajánlották ami a multé már itt a dsp digitális meghajtok rendszerek kora  !

huatn6gfd

Ez most akciós: [#t218p6527#]. Ár már van a webshopban.

gaben

Ez baromijó cucc és UCCNC-vel együtt is csak 51.000Ft-ba kerül. [#eljen]
Az én kombóm (UC300-5441 UC300 ETH maggal) még ennek a háromszorosa volt anno, szóval ez remek választás lehet.

xw705sph

Kicsit belepiszkitok a kollega topikjaba, remelem nem haragszik meg. Melyik webshopban? Miben tobb ez, mint az UC400eth? En is epp a heten kezdtem el nezelodni a parhuzamos port utodja utan. Eddig a 400-as es a MESA 7i93 maradt a pakliban.

gaben

xw705sph

huatn6gfd

Itt válaszoltam: [#t218p6528#].

g0jc0w8zy

Pont ilyen vezérlőm nem volt, de hasonló TB-s ic-s igen.
Maxra állított árammal sem tudta azt a nyomatékot mint az 542-es vezérlő. Ezen felül sokkal lassabb és zajosabb, valamint sokkal jobban rezonálnak a motorok.

cd0rbg5h7

Nem lehet az y motorját hátulra tenni? Talán elférne a két alulap között.