Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

kgl

Sziasztok!

Végre tudtam pótolni a nagy elmaradásomat a CNC gép átépítéséről készült blogbejegyzésről a honlapomon.
Akit esetleg érdekel annak itt a cím : CNC gép átépítése

Piszok hideg van a műhelyben, most kint az udvaron 8 fok van de a Decemberi - Januári hidegek miatt teljesen áthűlt az egész műhely, a belső hőmérő szerint még mindig -4 C fok van a műhelyben. Nem sok kedvem van ebben a hidegben bármit is csinálni. Persze be tudnék fűteni a jancsikályhába, rengeteg száraz tüzelőm is van, de még ehhez sincs akarásom. :)
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

Vetesi75

o
Idézetet írta: kgl Dátum 2026 január 27, 16:00Sziasztok!

Piszk hideg van a műhelyben, most kint az udvaron 8 fok van de a Decemberi - Januári hidegek miatt teljesen áthűlt az egész műhely, a belső hőmérő szerint még mindig -4 C fok van a műhelyben. Nem sok kedvem van ebben a hidegben bármit is csinálni. Persze be tudnék fűteni a jancsikályhába, rengeteg száraz tüzelőm is van, de még ehhez sincs akarásom. :)

Szia!
A hideg engem is hátráltat kicsit - bár én ma is +8 fokkal indítottam a kazánházban. Van egy pár dolog félbehagyva, de most prioritást élvez egy téglapillér bekötése az épülethez, míg át nem helyeződik vízszintes tájolásúba a fél melléképület tetővel együtt.

kgl

Ma volt egy kellemes videós élményem. Szembejött velem a facebookon egy reals videó ami megfogott. https://www.youtube.com/shorts/8ZAXnpEnhrw

megnéztem az oldalt és gyakorlatilag egy 3d nyomtatóval készítette el a srác a mágnes mozgatást 2 darab léptetőmotorral és Raspberry pi vezérlővel. Nagyon kreativ mintákat lehet vele csinálni. Egy free szoftvert is készített. hozzá.
Ráadásul nem is drága ha megrendeled az elemeket.Szertem az ilyen kreativ munkákat, látszik benne, hogy sokat agyalt rajta.
https://duneweaver.com/
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330