Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

kgl

Nézegettem ezt a videót és kicsit megdöbbentett az előtolási sebessége. Tudom hogy nehéz megitélni a sebessséget, de talán a tokmányhoz, marómotorhoz képest meg lehet becsülni. Ti mekkora xy sebességre tippeltek?

A másik kérdésem, hogy hogyan lehet csökkenteni a fa anyagok szálkásodását a marás szélén. Új éles maró esetén is tapasztalom. Van erre valami praktika?
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

D.Laci

5-6m/min, nem mondanám nagy sebességgnek.

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 október 06, 20:36

Nézegettem ezt a videót és kicsit megdöbbentett az előtolási sebessége. Tudom hogy nehéz megitélni a sebessséget, de talán a tokmányhoz, marómotorhoz képest meg lehet becsülni. Ti mekkora xy sebességre tippeltek?

A másik kérdésem, hogy hogyan lehet csökkenteni a fa anyagok szálkásodását a marás szélén. Új éles maró esetén is tapasztalom. Van erre valami praktika?

kgl

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2025 október 07, 08:405-6m/min, nem mondanám nagy sebességgnek.

Lehetséges. Nekem a 2 m/perc is soknak tűnik.

remrendes

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 október 06, 20:36

Úgy rémlik erre használják a "downcut" biteket.

kgl