Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Az biztos, hogy Mach liszenszre en nem koltenek. Elobb vennek UCCNC-t, vagy tennem fel a LinuxCNC-t. Elobbi nem sokkal dragabb es van hozza ethernetes AXBB BoB, de pl egy UC400-zal mar nem is igazan dragabb, mint a Mach3. A LinuxCNC pedig elvan a parhuzamos portrol, nem feltetlen kell hozza MESA kartya sem.

3ztiz2p39

[#eljen][#eljen][#eljen][#worship]

acv99ypss

Sziasztok!

Készítettem egy kis rövid videót a CNC gép próbapanelről és működéséről.

[yt]zjXfMvpMNZw##t108[/yt]

gsz03b27r

Árnyékolt vezetékek ha energialáncban is futnak akkor energialánchoz való vezetékeket kell választani.
Energialánc kiválasztásánál figyelembe kell venni a legnagyobb átmérőjű kábel (álltalában a maromotor kábel átmérő) minimális hajlítási sugarát.
Ennek kell venni a 1,5X-ét optimális esetben, de min alá nem lehet menni.
Pl: 13-EYS15G04R-A5 4x1,5mm2 (4X1,5mm2 kábel)
9.1mm átmérő / 91mm a minimum. (ennél a kábelnél 5 millió hajlitási ciklust jelent).

gsz03b27r

A léptetőmotorokhoz ami neked van bőven elegendő a 0.5mm2 kábel.
Pl: energialácba való árnyékolt kábel:CF881.07.04

gsz03b27r

acv99ypss

Erről mi a véleményed ? https://www.tme.eu/hu/details/cf881.07.04/energialanc-kabelek-arnyekolt/igus/

Ez legalább ugyanolyan vastag mint a motorból kijövő vezeték.

gsz03b27r

Mint írtam a 20 hozzászólásban 0,5mm2 bőven elegendő a motoroknak.
Ha 2,2Kw marómotort akarsz ott az 1mm2 elegendő.

acv99ypss

Ok hálásan köszönöm. :)

acv99ypss

A mach3-ban a reset mellett van G-kódok és az M-kódok gombok. Itt angolul jelennek meg a szövegek amit szeretnék lefordítani magyar nyelvűre. Meg tudom ezt tenni? Hol keressem ezeket a mach3 könyvtárban és milyen néven?

jhgutfw6

A kézikönyv 10. fejezete ezt tartalmazza.

axy5gjjmz

Mach3\Bitmaps\MillBitmaps\

acv99ypss

acv99ypss

acv99ypss

Most jutottam el odáig, hogy a végállások kapcsolóit kiválasszam. Tudom hogy pár száz ft csak egy mikrokapcsoló, de sokkal nehezebb pozícionálni a beállítást, talán ezért gondolkodom inkább induktív közelség érzékelőben, mert egyszerűbb a rögzítése, nincs mechanikai eleme, ami meghibásodhat és sokkal könnyebb is a beállítása a hosszú menetes rögzítéssel.

Az érzékelőket párhuzamosan kötve mutatja a rajz, ha jól értelmezem akkor PNP típusú érzékelőket kell rendelnem.
ez szerintetek jó lehet ? https://www.hestore.hu/prod_10041371.html?gross_price_view=1&source=gads&gclid=CjwKCAiA75itBhA6EiwAkho9e8JeH2VNRMj9IAQcJ57Rw0DYdDkLLYonKv2LpNWlJcSJ1cqnyXXX9RoCt3cQAvD_BwE