Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

0i8bkxjf4

Szia szerintem ne foglalkozz a zölddel mindenhol a piros a külső a kék a belső kontúr a zöld szerintem csak minta

Jozs

Szerintem is minta, pl. a kerekeken a felnit imitáló recézés is zölddel van tajzolva. De azt valahogy ki is kellene marni. Jobban megnézve lehet hogy egy kis Area Clearance -et kellene adni neki.
Ja, lehet hogy rájöttem. A kerekek több korongból állnak, és a korongok szélein is van zöld kontúr a rajzon, az meg azért lehet, hogy le kell szedni egy kicsit a peremen, és úgy miután összerakjuk, nem sima lesz a kerekek felülete, hanem bordázattak, mintha mintázatuk lenne.

me3ua0a6

Szerintem itt jön elő az a speciális eset, amikor az egyszerűbb jobb :)
Cut2D-vel kb 3 perc alatt elkészíthető a marópálya egy ilyen egyszerű DXF-ből, ráadásul van benne mérési lehetőség, így az anyagvastagságtól függetleníthető azaz akár kisebb méretben is elkészíthető, pl 3mm-es fából, és akár több kisebb táblából is kivágható, nem muszáj pont ekkorát használni hozzá :)

s5f8tmfv3

Idézet a szerzőtől:
GREEN = Pocket 1mm in from face(Although depth can be altered to suit taste)
BLUE = Internal Cuts
RED = External Cuts
Tehát a zöld 1mm zsebmarás, ízlés szerint változtatható. Díszítés leginkább.

Rabb Ferenc

1.,Az alapanyag 3/16"-os rétegelt lemez. Nálunk ez nem igazán járatos, ezért elsőre igazítsd át 4 vagy 5 mm-re a hézagokat és nézz át mindent, mihez igazodik.  

2.,Darabold fel a rajzot akkor részekre, amekkora befér a géped hasznos munkaterületére.

3.,Jelöld ki az összes külső kontúrt (Shift + bal klikk) a Toolpath 3D Cut-ban és adj meg -4,2 vagy -5,2mm Finish Z-t. Majd generáld le a marópályát

4.,Ugyanígy járj el az össze belső kontúrral

5.,Jelöld ki a diszítéseket (zöld) és adj neki -1mm Z-t.

6.,Mentsd el a marópályákat  

7.,Mezei Notepad-al tedd egymás mögé a *.TAP fájlokat. VIGYÁZZ!!! A belső marásokkal kezd, folytasd a díszítéssel és a végén legyen a kontúr. Különben Fülig Jimmy szavaival élve: lenni nagy meglepetés

Jozs

Köszi. Én ezt sajnos nem olvastam, mert csak a DXF volt belinkelve.

Jozs

Rabb Ferenc

Javítás!

A réseket talán célszerűbb lenne 4,1 vagy 5,1 mm-re készíteni, az alapanyagtól függően.

A díszítéseket zsebmarással készítsd. (2D Area clearance) Ez az előző fogalmazásomban nem volt egyértelmű

Természetesen a műveleteket nem kötelező összefűzni, elvégezhetők egymás utáni TAP beolvasásokkal, csak a sorrendre ügyelj, hogy a kontúr legyen az utolsó

Remélem láthatjuk a "művet" a ragyogó arcú fiad kezében?  

Jozs

Igyekezni fogok :-) Ilyen összetett dolgot eddig még nem csináltam a gépemmel. Majd felteszem az eredményt. Köszi mindenkinek!

Jozs

43pbwjg8s

Jozs!
CSak alternativ példaként a VCARE PRO -ról ugye olvashatsz itt:
És láthatsz példát arra amti akarsz:
http://www.vectric.com/WebSite/Vectric/vcp/vcp_features.htm" TARGET=_fnew>VCARVE PRO

Jozs

Sziasztok !

Biztos többen ismeritek ezeket a gyerekjáték síneket. File -ban nincs meg véletlenül valakinek? ArtCam érdekelne elsősorban. Köszi.

http://kepfeltoltes.hu/100821/sinek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

0i8bkxjf4

Hát szerintem a világ legegyszerűbb dolga. tolómerő meg autocad 5perc alatt ki lehet rajzolni utána én mondjuk cut2d ajánlanám hozzá  

s5f8tmfv3

Ismét egy szépen kidolgozott jármű:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Mindenkinek/Sidecar/sidecar.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Mindenkinek/Sidecar/" TARGET=_fnew>Képek, kódok

c2nsu773m

Ezt nehogy már 3D-ben keljen kimarni!!!
Egy szerű 2D rajz!!!

hduf42fua

Mire úgy megcsinálod ,hogy minden stimmeljen mint a képen van addigra elszineződik egy pár hajszálad. Még akkor is ha lézerrel csinálod.