Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

hduf42fua

Ne firtassuk a működőképes "modell" és az esetleges öntőminta mint modell közti külömbséget.

43pbwjg8s

hduf42fua

Nem! Neked ! Csak elnyomtam .
Kérem a modit a #389 törlésére !
Kösz!

hduf42fua

Egy párat csináltam több kevesebb sikerrel.
http://www.famakett.lapja.hu/
talán itt látható.(sajnos a linkelésből is leckét kell vennem )

me3ua0a6

Nem semmik ezek a modellek! Gratula!
Viszont akkor harmadszorra is pontosítok:
Szárnyprofilra gondoltam eredetileg.
Kis szélerőművet láttam, mint széljáték, erre gondoltam, és ehhez szeretnék lapátokat, azaz szárnyprofilokat csinálni :) Mint az osztrák szélerőművek nyugat felé haladva.

7vpav5d32

me3ua0a6

000000000

Ez már a harmadik topic, amibe beírtad!!!!!!!!!!!!!!

KoLa

Pabló! én már válaszoltam neked kétszer, ha jól tudom!Ha cnc esztergályos vagy, és használod ezt a Gkódot akkor inkább írd le ide amit tudsz róla mert a Mach leírásában semmi konkrétum nincs erre a kódra vonatkozóan csak annyi hogy van egy makró a programban amivel végre lehet hajtani a hosszesztergálást! viszont ha egy egyedi vonalvezetésű kontúrt akarsz esztergálni akkor kell egy Cam progi ami fél perc alatt kivágja Neked a kódot! de lehet úgy is hogy megírod Te madad G1 G2 G3 - ezzel a három kóddal bármilyen vonalvezetést le lehet írni[#wave]

000000000

Szerintem sehogy. Nem esztergálok, de Fanuc ismereteim alapján a G77 egyszerű ciklus. Saját kontúrhoz a G71 kontúrnagyoló ciklus kell. Ennek leírása meg bármelyik Fanuc könyvben benne van (valahol az ftp-n, vagy a hobbycnc.hu-n, vagy az NCT oldalán megtalálod) De azt nem tudom hogy a Mach ismeri-e.

hduf42fua

Érdekes téma .Nagyon sok virágárusnál kapható szélkerék és ezt összeházasítani mini BL (számitógép dvd meghajtó)motorral a  többi csak elektronika kérdése.

edcsdh6wa

Sziasztok! Innen leveheti és viheti mindenki a Frau 3d modellt. (pass: Frau3d)

http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=Frau.rar" TARGET=_fnew>Link >>

Sys_m

000000000

Köszi!

Fel raktam a könyvtáramba, onnan is leszedhető könyedén.

nffab2gnr

Szia Amatör! Annak az "áll Hummer"-nek a dxf-ből generált g-kódjában mekkora a kivágó szerszámok átmérője,hogy az egymásba kapcsolódó darabok összeilleszthetőek legyenek,ha a szerszám a kontúron megy. Vagy ez a kontúr az alkatrész pontos mérete és szerszám átmérőnek megfelelő távolságban tegyek mellé szerszám pálya kontúrt?Mert ugye nem mindegy,hogy a szerszám R=1 vagy1.5mm

me3ua0a6

Az a kontúr a valós kontúr, offszetelt pályát kell generálni belőle. Az anyagvastagság=a "sliccek" szélessége. Ez általában a programokban mérhető is.