Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Én ezeket találtam nagy hirtelenjében, Corelen vannak nálam.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/vektor/" TARGET=_fnew>trucks

43pbwjg8s

Köszönöm!
Mire letisztázódott magamban hogy ez sime rétegelt lemez....
Mert megint csak a leírást olvastam és ott MDF-et emlegetett a srác... Pedig csak a képre kellene nézni néha és látni.

Mégegyszer kösz!

43pbwjg8s

s5f8tmfv3

Komolyan megcsinálod? Mit kell alakítani rajta?
Pedig bíztam Benned hogy előállsz valami jó kis fából faragható mechanikus kütyüvel :)

s7manbs8

Ha már jó a géped is, eshetsz nekik kimarni lassan. :)

43pbwjg8s

Csak ezt.
De tényleg...
Nem megy ez a rendes meló mellett olyan könnyen mint az ember gondolta. Rá kellett jöjjek.

Jó lenne már megtanulnom, végre csak egy dologgal foglakozni (még kicsiben is) és azt rendesen végigcsinálni. Ugyhogy most ezt megcsinálom kicsiben. Ezért nagyon köszönöm hogy feltetted ide.
Ha kisebb lesz az egész, a fejet mindenképpen változtatnom kell az biztos. A tőkesúlyon is gondolkodok. Lehet emiatt a talp is változik picit... Felfogatós vagy beakasztós megoldás lenne jó. Igy nem nagyon férne el az asztalomon sajnos.
De most előbb be kell fejeznem az összeállítást, hogy lássam mi és hogyan egyáltalán... Utána fogok rájönni majd, hogy hülye vagyok, ugyis jó ez ahogy van. :(

Azért jó lenne ha tényleg sikerülne kimarni és összerakni. Véhgre egy rendesebb munkával felavatnám és tesztelném tovább a gépet.

43pbwjg8s

Haggyámán eletrony!! :)
AVR felületkövetés??? Készen van már??
[#eplus2][#wink][#wave]

0gcbjd9w4

Tisztelettel kérdeznélek,hogy az alkatrészeket a képen te rajzoltad?
Milyen programmal?
Én is szeretnék egy ilyen órát késziteni!
Találtam rajzojat, de a hogyan tovább a nagy
kérdés??
Köszönöm a válaszodat (válaszotokat)egy nagyon
kezdőnek!!

Rabb Ferenc

Szia! Igen, minden darabot külön megrajzoltam ACAD-al. Így könnyebb volt (nekem) hajszálpontos rajzokat készíteni. Az alapanyag a neten található pdf volt.  
 A dwg fájlokat már az AC símán megeszi, és generálható a szerszámpálya. Az oldaldíszítéseket az "előgyártmányra" esztergán készítettem a megfelelőre köszörült profilkéssel, és csak utána martam a kontúrokat

0gcbjd9w4

Köszönöm ! Nos akkor irány az ACAD!
Az alapanyag nem rétegelt lemez!?

Rabb Ferenc

Az ACAD csak egy a használható rajzoló programok közül. Nekem ez állt kézre és rendelkezésemre.

Az alapanyag lehet rétegelt lemez is, vagy valamilyen sűrű szálú nem hasadó keményfa. Ezek a fogaskerekek gyertyánból készültek.

43pbwjg8s

No első menetben ilyen lett, most jön a méretmódosítás:
http://kepfeltoltes.hu/100915/lampa1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Szép munka!
Készíthetnél valami rejtett helyet a vezetéknek, jobban mutatna mint az eredeti.

Varga Ferenc

Köszönet a rajzokért.
Az, ezt készítettem topikban a kép linkek, mivel képet nem tudtam felrakni.

43pbwjg8s

A 6mm-es verzió kicsinyítve.
A fej méretéhez még csekkolnom kell a lehetséges foglalatokat.
http://kepfeltoltes.hu/100916/lampa2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>