Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Ahogy Szőr írja. Abból indulj ki hogy milyen vastagságú anyagot fogsz használni, azzal kell egyeznie a slicceknek.

000000000

Üdv Danibá!
Biztosan én vagyok a béna, még "csipás" vagyok, de nekem kicsomagolásnál jelszót kér mert titkosított a fájl!

motion

Üdv.

A #401-ből: "Sziasztok! Innen leveheti és viheti mindenki a Frau 3d modellt. (pass: Frau3d)"

Tehát jelszó: Frau3d  [#nezze][#smile]

s5f8tmfv3

Mai téma: egy led-lámpa:
http://www.instructables.com/image/F1YIHF7GDTLSUQN/Woodpunk-LED-Desk-Lamp.jpg" border=0>
Midenkinek, és kiváltképp Lámpásnak :)
El tudnám képzelni aluból homokszórva...
http://www.instructables.com/id/Woodpunk-LED-Desk-Lamp/" TARGET=_fnew>Ez lenne a link, a fájlokkal. Ha valakinek volna előfizetése az oldalra...

s5f8tmfv3

Jó hír: nem kell előfizetni, regisztráció után letölthetők a fájlok!

43pbwjg8s

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/lampa/" TARGET=_fnew>itt vannak a fileok

Az illusztrátor file-okat nem szedtem le. Remélem ez is elég. A leírást ha kell leszedem szintén és ideteszem.

43pbwjg8s

A leírás is ott van.

s7manbs8

Ilyet te is tudnál rajzolgatni. Sok ilyen ötletes dolog van, az ember csak ámul-bámul néha.

43pbwjg8s

Jelzem szoktam ilyeneket csinálni csak nem magamnak. Nem kitalálni, csak feldolgozni. :)
De haggyámán vazze! Te meg tudnál AVR felületkövetést készíteni.

s7manbs8

Akkor inkább gyúrjunk vazze .:)

43pbwjg8s

Modjuk csak Rhino alatt néztem most a DWG és DXF verziókat. Van rajtuk munka sajnos.
Ha valaki megnézné a többit, véleményezné?

43pbwjg8s

Csak info:
Rhinoban a DXF és DWG import után a eredmény ugyan problémás volt, azonban más rendszerbe beolvasva tökéletesek. Teljesen jó alapanyag.

robokacsa

nagyon tetszik a lámpás, ha lesz egy kis időm, mindenképp alkotok egyet.
nagyon kösz az infót

43pbwjg8s

Ezt ne nekem köszönd!!!
Amatőr a bűnös!! #408  

Elvileg lassan elkészülnek az alkatrészek 3D modelljei.
Tudom, hogy ezek nem kellenek a megmunkáláshoz, viszont összeépítve könnyebb más méretre hozni.
Én, ha egyszer megcsinálom, ugyis kissebb méretben teszem majd.

A méretmódosítás után már könnyen generálható uj olyan 2D formátum, amit megeszik a legtöbb szoftver.

Rabb Ferenc

A DXF-et az AC símán megeszi. És pontosan. A probléma ott van, hogy az alapanyag 1/2" és 1/4" vastag, ami emberlakta vidéken nem járatos méret. És ez az illesztéseknél gond. De ha a "Set Model Size" ablakban átállítod az egyik méretet 12/12,7=0,94488-szorosára, akkor 6 és 12 mm-es anyagból elkészíthető. Persze az összes mérete csak kb 95%-a lesz az eredetinek. De azt hiszem ez a legkisebb probléma. Ezután már szerkeszthetők, csoportosíthatók a darabok, és a "3D Cut"-al már generálható is a szerszámpálya.