Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem tudom, mert dekor célokra csak artcamot használok. Itt is van lehetőség nyitott görbék megmunkálására, de "kitöltésre" nincs. Tehát csak a kontúrt marja végig.  
Érthető, hogy miért kell zártnak lenni a vektoroknak, csak az nem, hogy mitől vannak az anomáliák.

Nemes Mihály

És ha nem csal a szemem , akkor a baloldali szemben keresztezés van.   a jobb oldali fejdíszben is van hiba.  de én is már többet is kiszűrtem.

000000000

A fejdíszben én nem találtam, viszont amit az alábbi képen jelöltem, annak megvolt a szimmetrikus párja is. A szem is kereszteződik igen. Ezen kívül volt még felül egy kör, aminek nem tudom mi baja volt. Cseréltem, jó lett.  

Most kijelöltem az egészet, rányomtam a tervezésre, azóta nem válaszol, de türelmes vagyok. Ha fagy, akkor falhoz vágom, az biztos :) természetesen nem mentettem el...

43pbwjg8s

sajnos most nem a nagy gepnel vagyok. De ha lesz idom, reszkre s!zedve beteszem a PROE Sketcherebe. az rogton dobja pl a szabad vegeket.  lehet csak en vagyok maki, de jol latom hogy nem linkelted sehol a filet?

43pbwjg8s

Egyebkent ha jol gondolom, akar egyszerre kevesebb vektort kijelolv,egy masik retegre is atpakolhatod oket, ugy ,hogy azt az eppen aktualis kis mennyiseget ellenorzod. Ha jo,mar dobod is at egy harmadik,mar csak a tiszta vektorokat tartalmazo retegre. Ami ide kerult masolatkent, annak az eredetiet pedig torlod a regi retegrol.

me3ua0a6

Bár kezdő vagyok ilyen téren, de cut2D is egyből kidobja a nyitott vektorokat, csak kicsit lassú a feldolgozása ekkora fájlnál. :( Gépemen :(

000000000

Az AC vel könnyen ki lehet szűrni a hibálat, bár sok vektor esetén ez is munkás. A tanfolyamon felhívtam a figyelmet a Vektor Doktor használatának fontosságára. Ha egy területet egy csomó vektorral kijelöltök, persze megfelő nagyítás után rögtön kiugranak a nyílt vektorok, mert azok végét egy piros pont jelzi. A zárt vektoroknál csak egy zöld un. kezdőpont van. De a vektor sajna még ekkor is hibás lehet az egymásra halmozott pontok és apró hurkok miatt. Ekkor kell ráküldeni a kijelölt területre a dokit", amely potosan megjelöli a hibákat.... Persze  a "kibuktatott" manuálisan kell javítani egytől egyig. Különmen nincs színezés, vagy területkiemelési lehetőségetek.

43pbwjg8s

Ahogy irod, itt is megvan akkor alehetoseg. Nem biztos ,hogy, erdemes akkor mas szoftver fele kapkodni.

000000000

Igen, ezeket az eszközöket én is használom.  
(Most) A problémám a következő: kijelölök egy területet, megcsinálja rá a szerszámpályát, nem nyúlok a kijelöléshez, de mondjuk átállítom a marószerszámot más félére. Eredmény: "nincs érvényes terület kijelölve".  
A másik: kijelölök valamit kézzel. Nem fogadja el a vektorokat(no valid area...). Kijelölöm ugyan azt más sorrendben-> elfogadja. Tehát szeszélyes kicsit, de már közel járok a megoldáshoz az azték naptárral kapcsolatban! :)

Egyszer már szinte mindenhol megvolt a pálya, de még a két külső perem hiányzott. Hozzátettem, persze utána már nem engedte generálni.

KZ: Azért nem tettem fel a file-t, mert Lámpás mappájában van, néhány kommenttel lejjebb írja is.

000000000

Tadamm:
http://ionet.hu/cnc/aztek2.jpg" border=0>

Mivel mappám nincsen, nem teszem fel oda:) de ha kell valakinek, szóljon bátran, art kiterjesztésűt kap.[#vigyor2][#vigyor2]

yuagaci9g

Biztos vagyok abban, hogy a dxf valahogy serul masolaskor...
Az eredetit a gepemen most nezztem acad-al, a balodali okado ficko szeme rendben van,
a masolaton duplazodik.  Mi a fene lehet?
Az a pici elveszett vektor valoban ott van.
Ezt azert is valoszinunek tartom, mert nem tudom elkepzelni, hogy az eredetit  
tudatosan rontotta volna el valaki, mondvan,
 adok is meg nem is...
Ennyi hibat kulon-kulon bevinni ertelmetlen.

Tamas, tedd fel a javitott verziot, kezdjunk mar dolgozni vele!

43pbwjg8s

000000000

Itt aztán vannak korán kelő emberek!:)
 Feltöltöttem az art-ot:  
http://ionet.hu/cnc/aztek_kesz.art" TARGET=_fnew>Azték naptár (.art / 26MB)

Jó munkát Mindenkinek!

000000000

Az AC szeszélyességét én is tapasztaltam már, de többször is előfordult, hogy nem láttam meg a vektorok közötti "szemetet"- Így mikor egy területet, mint area-t, jelöltem ki egyúttal bevontam a szerszámpályába a szemetet is. Ezért célszerű egyrészt nagyon nagyra nagyítani és vizuálisan ellenőrizni, hogy nincs-e ott valami apró mocsok, másrészt pedig a szerszámpályát bizonyos vektorcsoportok direkt kijelölésével lépésenként újrageneráltatni. Ha most, a szakaszos szerszámpálya generálgatások során, a progi hibát jelent, akkor az utoljára kijelölt vektorcsoport tagjai között kell keresni a "hunyót". Ekkor erre a területre koncentrálva kell nagyítani ill. a vektor doktor segítségét kérni.

5bzs27u7

Melyik verzió kezeli?
Amúgy klassz.