Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

3smbkb69

Van egy 3D.dxf elég aprólékos,ha érdekel dobj egy mail címet.

Miki2

Megtennéd, hogy nekem is átküldöd?
Köszönöm szépen.

motion

Üdv. Knifemaster!

Én is megkaphatnám a file-t.

köszönöm
Motion

KoLa

Üdv.
Tudja-e valaki hogyan lehet AutoCad2004-ben a betűket körvonalként menteni?
Próbáltam CorelDRAW X4 -ből mentés másként - autocad2004 dxf-be de amikor megnyitom az AutoCad-ben lefagy az egész.

ywathzay

Sosem lesz az igazi. Nem jó megoldás a corelből Acad-ba vinni. Elméletileg működik, gyakorlatilag nem teljesen. Én legalábbis így tapasztaltam. Ha valamilyen különleges betűket akarsz bevinni a legegyszerűbb módja képként bevinni, körberajzolni, majd léptékezéssel olyan méretűvé alakítod amilyenné akarod.

KoLa

Köszi!
Ettől akartam megspórolni az időmet

Miki2

Próbáld a Corelben először a betűket görbévé konvertálni, ezután az export.
Én így használom, és méretileg, alakilag tökéletes az átvitel.
A méretezésnél oda kell figyelni arra, hogy a Corelben a betűnagyság = sorköztávolsággal.

000000000

Így igaz,de miután görbévé van alakítva a betű, meg lehet adni a konkrét méretét, szélességben és magasságban is.Ha a méretek melletti lakat zárva van akkor arányosan módosít.

Ha vki tisztában volt ezzel akkor bocs.[#kacsint]

KoLa

A probléma az hogy ha a Corel-ből exportálok a Wrykrys-be dxf-t akkor tele van tüinpulzus-szerű hibákkal. A Wrykrys-be ki tudom javítani csak nem tudom menteni dxf-be(csak mint Gkódot kivágási tervként plazmavágáshoz)Viszont az Autocad-ből küldött dxf - hibátlan - csak itt meg nem tudok betűtipusból körvonalat.

KoLa

Hol kell angol Corellben görbévé alakítani?

000000000

Ctrl+Q, Convert To Curves...

000000000

Én Solid Edge-el szoktam betűket csinálni. Verébre ágyúval, de működik. ArtCam-mel is lehet DXF-et exportálni, de abból meg már minek... :-)

000000000

arrange menü vége felé

s5f8tmfv3

Ma találtam a CNCZone-on, ugyan nem 3D, de jó:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Math%20clock.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Math_Clock.DXF" TARGET=_fnew>DXF

motion

Akkor most már tudjuk mi is az a "számtan óra".[#buck]