Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

HELP! Sziasztok!! Volna egy kérésem,kérdésem.Ha van itt olyan ember aki rajzol Solid Edge v20 progival akkor tőle kérdezném, hogy miért nem tudom a fájlaimat megnézni 5-6 hónap után. Lehet hogy időkorlát van benne, vagy rossz a (SElicense) fálj? Előre is köszönöm!!

43pbwjg8s

Nem használt valaki valaha CORELDRAW 6-ost?
Mert annak a telepítőjéhez járt egy pár CD, amin rengeteg vektorgrafikai elem volt.
Anno akkor még kinyomtatták egy könyvbe, hogy lehessen keresni őket. Több száz oldal volt.

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Össze kőn dobni az árát!

000000000

Megvan.
Mi kellene belőle?

43pbwjg8s

Nekem van egy 51000 db-o gyűjteményem. Mi kellene nekd belőle? :)
Ugye nem könnyű kérdés:)
Mondjuk ez egész. :)

43pbwjg8s

Egyébként ami engem érdekelne az leginkább egy tribal minta gyűjtemény.

000000000

SZiasztok kérdésem lenne. épitgetem tervezgetem a gépem. VAn e értelme és ha igen akkor mielött elkészül a gép valamilyen programmal gyakorolni itt értem a rajz cad programokat illetve a vezérlőket. vagy érdemben csak akkor fogok tudni ha már megvan a gép?
Most a cad rajzot a a Power Shape nevezetü progival gyakorlom de valahogy nem akar összejönni. esetleg ha tudnátok valait javasolni illetve a többi reis g kod stb

s7manbs8

En ilyen nnevut meg nnem hallottam, van sokfele progrm, toltogesd es probalgassad, az csak hasznal. Amugy van annyi tanulnivalo a temaban, hogy nyugodtan nekikezdhetetűl gep nelkul is, a profi akarsz lenni nem keves ido kell annak se.

43pbwjg8s

Én öt éve foglalkozom a dologgal. Persz eaktyvan csk kb fél éve, de még mindig nem tudok semmit.
Pedig minden szabadidőmet erre használom.
Ugyhogy:
Csak hajrá! és tanulj tanulj tanulj!

000000000

ÉS mégis szerintetek mivel kezdjem?
Illetve ha a rajz már ugy ahogy megy utánna még vannak munkafolyamatok amig a kész darabot leveszemamunkaasztalról. . tehát ugymond virtuálisan tudom az általam rajzolt testet alakzatot maratni  aprogrammal vagy lefuttatni valamivel vagy most csak a rajzolás és ha van gép akkor kodok meg marás megy stb?

43pbwjg8s

Bár még én is csak kapirgálom a dolgot, de ha már modellenzi tudod ami majd szeretnél kivenni a gépből akkor a technológiát, az anyagokat, a Te gépeddel végzett megmunkálás technológiai paraméátereit próbálnám felderíteni.
Csak ezután fognék neki a CAM szoftverekkel való ismerkedéshez.

000000000

akkor egy kicsit tisztázzuk a CAM szoftverek azok a szoftverek amik pl egy autocad-be megrajzolt 3d-s testet érthető nyelvre lefordítanak egy cnc gép illetve az őt vezérlő pl mach számárahogy hogyis marja ki?

dg8n4i8x

CAD Compoter Aided Design azaz számítógéppel segített tervezés
CAM Computer Aided Manufacturing azaz számítógéppel segített gyártás
Magyarul a cad rajzból tudsz gyártási folyamatot készíteni

000000000

„Magyarul a cad rajzból tudsz gyártási folyamatot készíteni”

Ez ebben a formában k.rvára nem igaz!
Legyünk szerényebbek.
Szerszámpályát tudunk összeütni belőle. Ami ugye, még NEM gyártási folyamat.