Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a hozzászólásokat!
Olyas valaki irjon aki nek 2D-ben mar, és legyen szives irja meg nekem milyen CAD programmmal rajzol és milyen CAM programmal generálja a G-codot.
Előre is köszönöm.

000000000

Szervusz Aron !
AutoCad 2004 Export *.stl-be ArtCam

000000000

Aron:
Én többnyire a Mechanical Desktop-ot használom rajzolásra, G kód és egyéb, szerszám, stratégiák stb. megválasztásához a HyperMill-t, SurfCam-et, vagy a PowerMill-t használom, de ezek itt nem menő dolgok, inkább hallgatok! (Úgy látom, Tibor45 is inkább eltűnt)

A DXF imádókkal közlöm, hogy a fájl kiterjesztése nem minden, ezeknek ugyanúgy vannak verziói, mint a programoknak, tehát DXF és DXF között óriási különbség lehet!
Egy példa: sok alakzatot adok ki CNC lángvágóra, de az csak az R12-es DXF-jét hajlandó megérteni.

D.Laci - dereng már valami? :-))
(DXF-en túl is van CAD! Nem vagyok én mazochista, hogy erölködjek a DXF-fel) :-))
Sajna jelenleg nincs telepített Catiám, így nem tudok segíteni. Majd ecce ...[#wave]

7vpav5d32

Szia Laci!
 A catia elvileg nyit dxf-et és dwg-t is, de nincs kéznél 3d dxf, hogy kipróbáljam. A 2d azt nyitja.(a saját v18-as Catpart-ját nem nyitja meg egyik régebbi verzió sem). A catia szerszámpálya készítés az elég rafinált abba nem érdemes belefojni szerintem.
                                 Üdv

fs9s63xkf

Aron:
Én AutoCAD Mechanical 2009-et használok és VisualMill-el generálom a Gcode-ot. A VisualMill-t roppant egyszerű kezelni, ajánlom mindenkinek, hasonló még a SprutCAM.  

Hebi:
"de ezek itt nem menő dolgok, inkább hallgatok!" Hogy ne lennének menő dolgok, csak nem sok hobbistát ismerek aki ilyen komoly programokat (egyzserre hármat) megvett!! és profi módon használni is tudja. Én most az EdgeCAM-el ismerkedek, és holnap érkezik a SoldEdge ;), kiváncsi vagyok erre a dxf importra :)

Amikor a "3d-s fájlt" emlegetjük akkor olyan dxf-re(itt most AutoCAD-ről volt szó) gondolunk, ami nem csak egyszerű íveket, vonalakat tartalmaz a síkban, hanem van benne valamilyen 3D-s test, felület, stb. is.

"3d acad fájlt 2d-sé konvertáljá" ez alatt pedig azt kell érteni, hogy nem veszik figyelembe, nem értelmezik a 3D-s testeket, felületeket, stb..

Nem teljesen értem mi a problémád!?

000000000

Az Auto Cad "3D" rajzot nem kell konvertálni DXF-be !  
Exportálni kell STL-be, és még az NX4 is könnyedén elboldogul vele. Meg az ArtCam is.

000000000

Köszönöm a segítséget mindenkinek. megpróbálok valamit kezdeni az informáciokkal.

7vpav5d32

Jut eszembe 99%, hogy nem nyit a catia 3d-s dxf-et hiszen menteni sem tud csak 2d-ben. Nekem az stl és edgecam az bejött.

s5f8tmfv3

Novembereben 230 letölthető .stl file a
http://cnc4free.org/" TARGET=_fnew>http://cnc4free.org/címen, Download menü alatt!
http://cnc4free.org/dld/images/T01.jpg" border=0>

Motoros

hol léptél be? és mivel?

000000000

Ez az, regeltem is mégse engedi a letöltést. Nem értem hogyan lehet leszedni?

s5f8tmfv3

Motoros! Danibá!
Elnézéseteket kérem hogy nem írtam: a baloldali menü legalsó "@" jelére kattintva email-ben kell jelszót kérni (ha igaz nekem is majd küldenek). Ha nem kaptok küldöm az enyémet mihelyst meglesz.

000000000

Az van, hogy én kértem vagy 3 szor mert nemtudom értelmezni amit küld. Mindig ugyanazt küldi. A jelszó: G<UHT3~Y>YdgYbsB>EfDmjFH-xmpgz<8 Ezt hiába írom be bármien formában.  
Ha valaki tudja a megoldást ne tartsa magába.

Rinaldo

Az stl-ek letöltéséhez jelszót kell kérni levélben a baloldali menü legalsó "@" jelére kattintva ahogy Amatőr is írta. A levél tárgya legyen Free download password. Levelben megadják a belépési nevet és a jelszót is. Letöltés:A kiválasztott ábrára kattintva bal gombbal az felnagyítodik ekkor jobb gomb (hivatkozás mentése más néven)a megjelenő ablakban copy paste-val pontosan be kell másolni a kapott belépési nevet és jelszót.Ez után letöltődik egy önkicsamagoló exe fájl, melyet kicsomagolva kapjuk az stl fájl-t.

s5f8tmfv3

Szia Danibá!
Az lesz az, én is ilyent kaptam. Be kell másolni a helyére és működik.