Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

http://brepettis.com/laser/" TARGET=_fnew>Lézervágáshoz előkészített .dxf fájlok

motion

Üdv. Amatőr!
Ezeket egy vékonyabb maróval nem lehet kivágni?
Szívesen megpróbálkoznék egy ilyen 3D-s puzzle-el.

Motion

s5f8tmfv3

s5f8tmfv3

Igen, ki lehet vágni, amúgyis alakítani kell őket ahhoz az anyagvastagsághoz amibe éppen készíteni akarod. Az illesztési pontok nyílásainak kell anyagvastagság méretűnek lenniük.

mfrfj8vv3

Szervusz,

Ha már úgyis alakítod, egy tipp:
Láttam olyanképpen átalakított 3d puzzle rajzokat, amik a "vonalon vágás" típusú marópályára voltak kitalálva. Itt az illesztések egyetlen vonalként vannak kialakítva és egyszerűen amilyen vastag az anyagod, olyan vastag maróval kell marni. Nem kell méretezgetni minden kis anyagvastagság eltérés esetén, vagy legalábbis sokkal egyszerűbb a dolog. Hiszen ha mondjuk az anyag nagyon vastag és ez miatt túlságosan sokat kisebbednének a darabok a vonalon vágás miatt, akkor egyszerűen rá lehet dobni pár százalékot, az illesztések attól nem mennek el, mert azokat a maró vastagsága határozza meg.

7p7wzer7

Sziasztok!

Irnom kellene egy G-kodot es ehhez lenne egy kerdesem(eleg kezdo vagyok :(). Hogyan oldhato meg legegyszerubben, ha van egy korivem (XY sikban) es a megadott kezdeti koordinataktol marani szertnek. A marasi melyseg az XY kezdeti koordinatakban 0 lenne, s mikorra a koriv vegehez erne, a melyseg az altalam definialt szint lenne. Megkoszonnem ha valaki egy G-kod peldareszletet irni ra.

Koszonom,
zoli

motion

Köszönöm az infókat, neked is Zoltán, és Amatőrnek is.
Láttam már én is ilyen "vonalon vágás"-os rajzokat, de még most világosodtam meg...
Akkor elméletileg sokkal korrektebb az így megszerkesztett rajz. Legalábbis szerintem.
Az idén már nem, de hamarosan megpróbálkozom egy ilyennel...( vagyis szándékomban áll...)
Még egyszer köszönöm.

Motion

r7nybt86t

Hali!G2jobb,G3bal irányú kör interpoláció,I kör középpomtja inkrementálisX irányban,Jkör középpomtja inkrementálisan Yirányban,és ha egy sorban van vele írva a Z irány,akkor elvileg a mélység és az ív egyszerre lesz kész.Pld:G2X50Y0I25J0Z-10  Felelösséget nem vállalok :)

edcsdh6wa

Sziasztok!

Ingyenes vektorfigurák letöltáse (500 Db):
http://www.clipart-design.com/freeclipart.htm" TARGET=_fnew>Link >>

Sys_m

s7manbs8

Szia Mindenkinek !

Nen tudtok valami olyan linket, ahol gitárról van komplett dxf 3D rajz, amiről G kódot lehetne generálni test és nyak kimarására ?

000000000

Tudna valaki olyan G kódot írni amitől megállna a marás pár másodpercre...

svejk

G04 P10

ekkor 10 másodpercig áll, majd folytatja

000000000

000000000

És olyan van hogy stop állásba kerül a program  futás, és ha én akarom onnan folytatja mondjuk(mach3).

svejk