Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi Lámpás!
Gyönyörű lett a műved, bár az aztékoknak nem volt ilyen színbő a technikájuk. Személyesen volt alkalmam azték cuccokat látni. Néhány domináns színt használtak csupán.  
KisKZ!
Helyesen: You are the best! Ebben az amcsi  dícséretben rendszerint nem rövidítenek (mert ezzel is megtisztelik a fickót) plusz a the szó fontos mert az emeli ki azt, hogy pontosan Te vagy a legjobb! Pl. A:  You are the very man, I need! azt jelenti, hogy pontosan Te vagy az az ember, akire nekem szükségem van...

s5f8tmfv3

Nagyon szuper!
Hálás köszönet érte!

43pbwjg8s

Igenis mester! :)
Magyarul sem tudok írni és Te ilyeneket vársz el tőlem? :)
Te még nem jöttél rá, hogy én reménytelen vagyok? :)

De a címzett (ha másképpen nem) az ikonokat és a tisztelésemet értette. :)

000000000

Fantasztikus![#worship][#taps]

yuagaci9g

A szinek, csak azert vannak, hogy zartak legyenek a gorbek, igy ellenoriztem. ( akozel  3000 objektumbol a fele nyitott gorbe volt)
Ezenkivul sokhelyen kereszteztek magukat az abrak.)
A zart gorbe a V bit Carve-nal elengedhetetlen.
Mostmar papalja az ArtC.  

000000000

Gratulálok a szorgalmadhoz és a kitartásodhoz! Nem semmi munka![#eljen]

000000000

Lámpás és KisKZ barátaim!
Ezer Bocs! Már anyám is azt mondta rólam, hogy: "Géza fiam egy kicsit cinikus." Igaza volt, mert néha kiszól belőlem a "kisördög". De sajna, ha úgy érzem igazam van, egy kicsit "ördögködök"!

000000000

Ajj... nagyon jó teszt lenne ez az azték naptár -köszönjük a munkád-, csak tudnám én is papáltatni...! :)

Melyik verziót használjátok artcamból? Az enyém 151-es "build", de kínlódok vele. Leírtam az artcam topicban is. Kijelölöm az összes görbét, és azt mondja vannak még nyitott görbék, pedig nincsenek. Ha egyenként jelölöm ki őket, akkor oké. Nálatok működik ctr+a-val? Más file-oknál is rendszeresen előforduló hiba.

000000000

Nem néztem meg a fájlt részletesen, de ilyen akkor szokott lenni ha maradt valahol egy apró nyitott szakasz amit nem látsz. Ha nagy négyzettel jelölöd ki, akkor azt is hozzáveszi, de ha egyenként akkor nem. Próbáld kisebb kijelölőnégyzetekkel behatárolni a problémás területet és megkeresni.

43pbwjg8s

Csak tipp:

Valószínűleg valahol van egy vagy több "elveszett" ici pici szegmens.

A CTRL+A ezt természetesen megtalálja, de ha te válogatod ki a kontúrokat természetes, hogy nem választod bele.

Próbáld meg azt, hogy válogasd ki az összeset, másold majd üres project és beilleszt.

Ha ezután a CTRL+A-ra már nem jön elő a gondod, akkor az volt amit mondok.

Szia!

Péter

43pbwjg8s

bocs most olvasom, hogy Vakegér pont azt mondta amit én.
Bocsánat a figyelmetlenségemért.
Talán a tanács segít azért.

000000000

A helyzet most: újra lezárattam a görbéket, valamelyest javult a helyzet. Ha most kijelölöm, akkor: "no valid area to machine"-al száll el, de ahogy írtad, ezt be lehet határolni, hogy hol és miért. Ezen vagyok éppen.  

Ha valaki gond nélkül fel tudta használni, az okvetlen jelentkezzen nálam! Lámpás módszerére, vagy program verziójára is kíváncsi lennék... :)

000000000

Péter: oké, ki lehet válogatni kézzel, az működött eddig is. Csak egy ilyen sok elemből álló rajznál elég egyszer véletlenül nem nyomni a shiftet, és ugrik a kijelölés, stb. :( nem beszélve a másfél órányi "elveszett" időről. (és akkor ennél vannak bonyolultabb rajzok is)

000000000

KisKZ tippje alapján meg is találtam az első vektor maradványt:

http://ionet.hu/cnc/vektor.jpg" border=0>

Ilyen nagyításban elég sokáig tart átnézni.

ztti28t3n

Nem létezik olyan progi, ami nem csak a zárt vektorokat tudja marópályává konvertálni? Gondolom, ezek az apró maradványok a kész munkában gyakorlatilag láthatatlanok lennének. Esetleg mi van akkor, ha direkt nyitott vektorokkal kell dolgozni? Pl. egy nóniusz skála gravírozásánál.