Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Légy üdvözölve, ritkán látott dicső lovag.[#eljen] [#taps]

Gyárfás Attila

Üdv
Van egy dwg file om. Ebből szeretnék egy gerber filet. Van is egy jó konvertáló progim ami eddig minden filet gond nélkül átkonvertált, de ezzel nem boldogul. Viewer progi is 10 böl egy nyitotta meg.
Valaki átkonvertálná nekem? Megköszönném.
DWG

0i8bkxjf4

yb8iik8sz

Szia, Danibá, köszönöm. Gyorsan felnevelem gyermekem, azt ígérem sűrűbben leszek.

000000000

Az már biztos nagyot nőtt azóta. Boldog gyereknevelést kívánok![#wave]

Gyárfás Attila

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ehhez hasonló puzzle mintát keresek dxf formában, mert ezt kép alapján csináltam de egyszerűen túl sok kis egyenesből van és sehogy se tudja a gépem kivágni :( mindig lépés tévesztés lesz belőle :( Próbáltam lassabb sebességgel gyorsabbal, G64 el sehogy se jó. Ezért kellene egy vektor forma, azzal talán több szerencsém lenne.

Köszönöm

s5f8tmfv3

svejk

Nem lenne praktikusabb a gépedet jól megcsinálni?
Vagy majd ezután minden munkadarabodat leegyszerűsíted mert vacak a géped?

niu7vyvp0

niu7vyvp0

Minden mást megcsinál tökéletesre, egyedül ezzel nem boldogult eddig, van benne egy szakasz ahol be szaggatt és ott téveszt, majd ha lesz sok időm szétszedem és kitakarítom rendesen hátha az is baj lehet már, de jelenleg heti másfél nap erre kevés.

robokacsa

audi silouettet szeretnék kivágni, nem tudtok valami oldalt, ahol több típus is előfordul?

Messer

Ha a gépednek "elviselhető" az irányváltási holtjátéka, de ennek ellenére be van kapcsolva a kompenzáció, próbáld meg a marást kompenzáció nélkül. Azt vettem észre, hogy egyes Mach verzióknál drasztikusan lecsökken a lépésvesztés nélküli max. sebesség, ha a kompenzáció aktív.

niu7vyvp0

És ezt a kompenzációt hol lehet ki/be kapcsolni? Ezt még így nem hallottam :(

000000000

Mach3-ban a backlash a config fül alatt keressed.
De ez csak akkor kell ha lötyög, kottyan az orsó.
A megadott tengelynél a megadott értékkel többet fog mozogni.
A Backlash Enable részt ilyenkor ne felejtsed el be ikszelni.