Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Nem ! Csak kíváncsi voltam hogy van e jpeg-stl konverter program  és mint írtam beütöttem a gugliba

000000000

Ne higgyél el mindent a guglinak. Sajnos az nem fedi teljesen a valóságot.
A baj az, hogy azt a JPG képet nem tudod előállítani fotóból, amiből Stl -t  lehet készíteni.
Az csak fordítva megy nekünk. A domborműből tudunk olyan szürkeárnyalatost készíteni amiből ismét lehet Stl -t készíteni.
Sajnos ez van.

svejk

Kollégámnak horgászhely jelölő táblácskát kellene gravíroznom.
A neve és engedélyszáma mellé feldobnék valami egyszerű halacska skiccet, nem baj ha mókás. :)
Ha lenne valakinek egyvonalasban megköszönném.
DXF-el elboldogulok, de annál bonyolultabbal nem tudok mit kezdeni.

RJancsi

Ezekből mazsolázhatsz. Vonalas és fekete/fehér mindegyik. Igaz, hogy raszteresek, de gondolom nem ügy vektorossá konvertálni.

kaqkk007

kaqkk007

És itt egy "vicces " kép

svejk

Guglizni én is tudok csak ott a bőség zavara van.
több időt eltölt vele az ember mintha megrajzolja.

No mindegy, azért köszi!

ppxgww95

EPS formátumban ezeket tudom ajánlani:

svejk

Oké-oké köszönöm elég lesz!

RJancsi

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Adva van egy fekete fehér bitkép amit szeretnék lézerrel vágható formára hozni.
Az Inkscape beépülő pluginjával próbálkoztam. Az a bajom, hogy vektorizálás után a bitkép vonalainak nem a középvonala, hanem a két széle párhuzamos vonalként jelenik meg. Hogy lehet az Inkscapet rávenni, hogy a vonalak középvonalát és ne a két szélét alakítsa vektorossá?

RJancsi

Köszi! [#worship] Működik de elég babrás az összes "luknál" egyenként törölni a belső vonalakat. [#csodalk]

2rjw3gfi5

Szia!
Keress monokróm, lehetőleg nagymératű képet, azt könnyű vektorizálni.
Én régebben Vectormagic-al, most az aspire-vel készítek belőlük vektoros képet.

2rjw3gfi5

bocs elfelejtettem bmp nem játszik

2rjw3gfi5

Így készítettem papercutting képeket tegnap bár tudom lopni valójában nem szép dolog...