Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!!
Anno volt itt a fórumon 3d puzzle rarr file-ba le lehetett tölteni,sajna amelyik gépemen meg volt az elfáradt és most meg sajnos nem találom,rengeteg kirakható minták voltak bent!!
ha esetleg valakinek meg lenne vagy valami linket tudna küldeni hol találom meg azt megköszönném!
További szép napot!!
Üdv:Tibi

9nbeg9iye

Tiszteletem!
Márciusban feltett egy forgató asztal motort átéttel,esetleg meg van-e még?
Tisztelettel Sándor

nyiszi

Szia!
Írtam privátban.

ht0cjk58i

Üdv Urak!

Valaki anno küldött egy test.tap fájlt axis teszt volt, ami
úgy működött, hogy egymás után többször ugyan azt az elmozdulást tette meg,majd nagyobbat és nagyobbat.
Pl:X5    
   X0
   kb:20-szor
majd
   X20
   X0
   és így tovább.

Köszönöm Sipi

6i8d9axkg

Sziasztok! Arany János relief-je nincs esetleg valakinek elfekvőben? Ha esetleg valakinek lapul egy a gépén, nagyon megköszönném ha megosztaná velem. Segítségeteket előre is köszönöm.

z2a2u8wf

Üdv. Keresek Turul madaras nagy Magyarország reliefet.

Dezső

Szia.
Ilyen jó lesz?

z2a2u8wf

Igen ezt keresem. Privatban meg tudjuk beszélni?

svejk

Meg szeretném kérni valamelyik igazi ipari marógépen dolgozó fórumtársamat, hogy "firkantson" már ide egy G-kódot ami segítségével egy átm. 6 mm-es kétélű ujjmaróval készül egy 30mm hosszú 8-as fészkes reteszhorony.(4 mm mélység)

Nem titkolt szándékom, hogy majd később az UCCNC program szerszámkorrekciós részét szeretném vele tesztelni.

Szeretném látni hogy is néz ez ki ipari szemmel, mert pl. a Mach3 varázslója által alább kreált nekem nem nagyon tetszik.
Ez telibe megy le aztán a végén csinálja meg a egy fogásból a méretet.
Simító fogás sincs benne.

G0 G49 G40  G17 G80 G50 G90
M6 T1  (TOOL DIA. 6)
G21 (mm)
M03 S2500
M08
G0 G43 H1  Z1
G0 X0 Y0
G1 Z0.0000 F30
X30 Y0 Z-1.5722
X0 Y0
X30 Y0 Z-3.1445
X0 Y0
X30 Y0 Z-4
X0 Y0
G1 X0 Y1
X30 Y1
G2 X30 Y-1 R-1
G1 X0 Y-1
G2 X0 Y1 R-1
G0 Z1
M5 M9
M30

vadember

Ez három fogásból, hat menetből megy.

X30 Y0 Z-1.5722 /rámpával lemegy 0-ból -1.5722 mélységig
X0 Y0  /ugyan ezen a mélységen visszajön X0-ig
X30 Y0 Z-3.1445  / második fogás
X0 Y0
X30 Y0 Z-4  /harmadik fogás
X0 Y0

vadember

Ja és itt nincs mit korrekciózni, mert a szerszám és a kívánt horony szélessége megegyezik. Ezért van csak egyenes mozgás a kódban. Ha pl. 4-es maróval csinálod akkor egyenes és a két végén G2 vagy G3 körív.
Ha nem az a méret adódik amit akartál akkor egyszerűen módosítod a szerszám méretét (hossz-átmérő) az eltérésnek megfelelően.

svejk

Görgess! :)

6-os maró 8-as fészek

ra8nsmk6w

Méretre simitás itt sincs! Az elkészült mélységi marás után kellene a pálya falát méretre simitani.
(6mm maró 8mm ékpálya)

svejk

Ja igen, titoktartás mellett magánban is fogadok kódot.
Vannak akik nem szeretik ha fikázzák a művüket. :)

vadember

Bocs, átvágott a görgetősáv. De arra a kódrészletre amit láttam, igaz amit írtam.