Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

h45wyjwrn

Ötletes :) sajna nem találtam még olyat amibe fantáziát látok .Fotón már találtam szép faragottat ami tetszik .

hduf42fua

Te csak képeket láthatsz ! A fantázia a Te fejedben kell legyen![#wave][#conf]

Jozs

Néhány éve ezt csináltam. Fantázia nincs sok benne, de a célnak megfelelt:

h45wyjwrn

000000000

svejk

Alma999!

Ha van időd, kedved légyszi írj már pár mondatot erről a G93-ról, előnyeiről, a forgató kapcsán.
Valami rémlik, hogy volt már róla szó, de elfelejtettem. :(

D.Laci

G93 esetén az időt adod meg, hogy az adott elmozdulást mennyi idő alatt tegye meg.
Pl. A360 F1  vagy A180 F0.5
A példában a 360fokot és a 180fokot 1 ill. fél perc alatt teszi meg.
Hogy mi az előnye azt nem tudom :(

ppxgww95

Amikor szinkron mozgásban forgó és lineáris tengelyek is részt vesznek értelmezhetetlenné válnak a megszokott előtolásmódok. (Távolság/idő, távolság/fordulat, szög/idő, stb.)
Ilyen esetben az adott pályaszakasz megtételéhez szükséges idő előírásával lehet csak az optimális forgácsolási (vágási) sebességet tartani. A CAM rendszerekben különböző feltételekkel beállítható, hogy ezek a pályaszakaszok milyen méretűek legyenek. (A bejárandó geometriák bonyolultsága szerint a szakaszok egy pályán belül is lehetnek nagyon eltérő hosszúak.)

Tehát az "Inverse time feed" nélkül nem lehet hatékonyan vegyes mozgású szerszámpályát végrehajtani.

svejk

No ezt agy kicsit emésztenem kell, de azért köszi.

Szerencsére mint írtam nekem javarészt elég lesz az előzetes pozícióba forgatás.

Ha jól értem akkor a G93 esetében a forgó és lineáris mozgások sebessége folyamatosan változik(hat).

Hasonló ez a dolog mint az esztergáknál az állandó vágósebesség használata?

ppxgww95

Ne hasonlítsuk a vágósebességhez!
A lényeg, hogy egy vegyes mozgásrendszerben (forgó és egyenesvonalú) a szerszám egy kitüntetett pontja (pl. csúcs) és a munkadarab viszonylagos sebessége állandó. (Erre törekszünk.)
Ez plazma- és lézervágásnál is fontos.

Elemi pályaszakaszonként az egyes tengelyek előtolása állandó,  teljes pályára értve tengelyenként eltérő értékek lehetnek.
Egy pálya alatt érjük azt például, amit a plazma egy gyújtással vág.

svejk

Oké, köszönöm az oktatást![#worship]

8e8gzzjjj

Sziasztok tudtok nekem ajánlani olyan programot ami JPG-ből csinál STL-t Előre is köszönöm

000000000

Ne keresd. Nincs olyan.

kaqkk007

000000000

Egyébként, te 3D tervezéssel foglalkozol?
Próbáltad már ezt a technikát?
Küldenék pár képet átalakításra. Munkadíjat fizetem, természetesen.