Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

b2e4rtspg

D.Laci

b2e4rtspg

Kedves D laci! Nagyon szépen köszönöm!!! Remélem a jézuska olyat hoz neked amit szeretnél  ! :) [#nevetes1][#pias]

guliver83

Tudna valaki abban segíteni, hogy van e olyan program amiben ilyen szürkeárnyalatos képet lehet csinálni, vagy minek nevezhető ez.
Bármilyen JPG ről lehetne ilyet csinálni?

s5f8tmfv3

Ez speciális kép, ún. depth-map (keress rá!) és csak domborműről készíthető. Az a különlegessége hogy tartalmazza a mélységi információt. Sima képről ilyent nem tudsz készíteni.

Dezső

guliver83

Ezzel tisztában vagyok, de ezt is megcsinálták valahogyan.

guliver83

Nem értem a válaszodat, de egy JPG ből elő lehetne ilyen képet állítani?

somma

Bár nem ugyan az, de litophan Aspire.

svejk

Megröntgenezték a kutyust, a csontajait meg retusálták :)

bznc93pf5

Dezső

Jozs

Szerintem két malomban őröltök.
Amatőr helyesen írta,hogy depth-map képet nem lehet _közvetlenül_ jpg -ből előállítani,tekintve hogy a mélységi információkat a jpg nem tartalmazza.
Ugyanakkor - ahogyan Te is belinkelted - egy megfelelő rajzolóprogrammal meg lehet oldani, ha van elég türelmed a mélységi információkat _manuálisan_ hozzáadni.
Valószínűleg létezik erre speciálisan kihegyezett program is.

Dezső

kxaxi8zfe

"Valószínűleg létezik erre speciálisan kihegyezett program is."

Például ez.