Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

nffab2gnr

Kis segítséget kérnék,szükségem lenne nagy Magyarország dxf kontúrra.5mm rétegeltből kellene kivágnom. Legalább 5 helyen olvastam illetve láttam már a fórumon,de most tuti nem találom.

PSoft

Kicsit nézelődve nálad...
Jut eszembe, http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Hatvan/IMG_2804.jpg" TARGET=_fnew>mi lett a kávéscsészéddel?

Béni

De jó a memóriád! :)

(Lemondtam róla ...)

PSoft

Kár érte!:((

z2f2tz3pc

Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek. Egy g-kód kellene menetfúráshoz. M6-os menet, 12mm mélyen. Néztem solidworks-ben, de csak menetmarót lehet kiválasztani, az meg máshogyan mozog. Vagy rosszul közelítem meg a kérdést?

2dbfy8y

Milyen gépre,milyen vezérlőre kellene kód? Főorsó szinkronizálva van e?

z2f2tz3pc

Marógép lenne, mach3 alá kellene, gépi menetfúrószár. A szinkronizációról nem tudok semmit. Syil x4 plus a gép. Valami olyasmi kellene, hogy lemegy előremenetben 12mm-t, felmegy hátramenetben. Aztán lehet, hogy túl könnyűnek képzelem. Olvastam is valahol, hogy nem egyszerű dolog.

2dbfy8y

Ez így esélytelen, vissza jövet balra kéne neki forogni.

z2f2tz3pc

Na igen, a hátramenet alatt azt értettem.

Miki2

A Mach3 önmagában erre alkalmatlan.
Kell hozzá egy komoly mozgásvezérlő hogy tudjon menetet fúrni.
Javasolnám. térj át az UCCNC-re, vagy a Linux CNC-re.
Azok alapból tudják ezt a funkciót.

xit3medzv

Én ezt úgy oldottam meg Mach3-al, hogy menetfúráskor egy bordásszíjjal-léptetőmotorral meghajtom a főorsót, mint egy fortunát (ami egyébként menetfúrásra alkalmatlan), ilyenkor az lesz a 4. tengely.

z2f2tz3pc

Köszönöm, mindkettőtöknek. Az én főorsóm is bordásszíjjal hajtódik. Valami nagy háromfázisú motor van benne, olyan 100-2600-ig forog. Nem baj, hogy nem lehet, csak szoktam menetet fúrni időnként 300-at, 900-at, és gondoltam gépen csinálnám, hogy egyenesen menjen bele a menetfúró az anyagba. Kézi akkus behajtóval szoktam csinálni. A 3-as, 4-es menetek jók, de a 6-osnál előfordul a ferde menet. Persze ki lehet találni valami tartót, vagy megvezetőt a behajtónak.