Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Szerintem az rendben is van, hogy a palásthosszot uganannyira csinálod mint a rajz, de ha kisebb átmérőre kerül, vagy nagyobbra, soha nem lesz jó, Kerület= d x pi tehát durván 31,85 mm átmérőt tud jól megcsinálni 100mm kerületnél.Aztán, lehet, hogy valaki jobban tudja??

000000000

Ebben az esetben szerintem nem kerületet számolunk, hanem  fokokban gondolkozunk.
A kisebb átmérön ugyanaz a minta kisebb lesz a nagyobb átmérön nagyobb.

000000000

Ja és igy elég egy mintához egy rajz amit nagy átméröre és kisebbre is ugyanugy rá lehet marni.

xfg6v697j

Csak a mintád Y mérete változik az átmérő függvényében,az X nem.
Emiatt torzulni fog a minta.

000000000

NEM csinálok semmit a scale-el!!!
Urak, ezzel nincs bajom,nem deformálodik a minta.
Nekem az a gondom, hogy nem tudom összekötni a rajz elejét és végét hogy egy palástot adjon és ne legyen eleje/vége a rajznak.
De azt hiszem megoldottam Vcarve program bemutató videójában ezt valamilyen wrap-el oldják meg.
ha sikerül kipróbálnom jelentem.
köszönöm a segitséget.

Révész Richárd

Egy kép többet ér ezer szónál.

xfg6v697j

Ez esetben eléggé egyszerű a megoldás,az Y 360 méretű kell legyen,mert az A tengely fokban méri a mach.

vfcfsp3ns

Sziasztok.Valaki megtudna osztani egy Házi Áldás vectoros vagy dxf-es rajzott.Előre is köszönöm

robokacsa

A Házi áldás csak szöveges file, nem?
Corel vagy artcam ban begépeled, majd exportálod dxf ben.
Én így csinálnám.

PSoft

https://www.google.hu/search?q=h%C3%A1zi+%C3%A1ld%C3%A1s&biw=1024&bih=652&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiI17jtpOHKAhVGOxoKHWVDBT8Q_AUIBigB#" TARGET=_fnew>Nekem, a Házi Áldásról, valami hasonlók jutnak eszembe.

Ezen kívül, nagyanyám fehérre meszelt konyhája, a falon gazdagon díszített/festett, Házi Áldás szöveges textil "falvédővel".

PSoft

http://katicamatrica.hu/image/cache/data/PNG/C1428-850x850.png" TARGET=_fnew>Egy jól vektorizálható házi áldás .png formátumban.

robokacsa

persze egy jó kis keret sokat dob a megjelenésen.

000000000

Sziasztok! 40w-os lézerrel is dolgozom :-) , viszont még nem készítettem ilyen összerakós dolgot. Szeretnék egy lovasszekeret készíteni. Tudna nekem valaki sablont :-)  küldeni hozzá vagy valami linket ahol megtalálom. Előre is köszönöm!!! :-) :-)

robokacsa

valaki nem tudna segíteni egy traktor vektoros rajzával? kulcstartó lenne belőle, lézerrel kivágva.

s7manbs8

Fogsz egy traktor képet, majd ezzel vektorizálod:

http://www.autotracer.org/" TARGET=_fnew>Vektor készítés online