Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én is köszönöm!
[#wave]

z2a2u8wf

újabb relief letölthető.

http://hobbycncart.com/load/ingyenesen_letoltheto_reliefek/hetes/3-1-0-436" TARGET=_fnew>innen

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/12316475_933515253370376_6007818420862899109_n.jpg?oh=8e2edec9a91e07b00025e6677bb34f0b&oe=56D58085&__gda__=1457666483_1860a551a657d9e087efbbf8833ddabe" border=0>

bznc93pf5

neked is szívesen!

znyolczas

Kedves fórumtársak!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Valaki ismer olyan progit ami egy alkatrészrajzból tud nekem  egy egyszerű G-kódot generálni? Vagy valaki nem tudná nekem megírni a programot? Ígérem meghálálom! Előre is köszönöm a segítséget.

c2nsu773m

Helló Mindenki!

Keresek lézerrel vágható Betlehemet, térbeli lenne az igazi.
Előre is köszönöm!

pisti73

Sziasztok!

Van valakinek kalocsai hímzés mintája dxf, vagy valami más formátumban?

Előre is köszönöm!

ra8nsmk6w

Tegnap a semlegesbe linkeltek egyet. Igaz bombázó formátumba.[#taps]
Bocs de nekem az is tetszett

pisti73

Nekem is! De most egy vektoros jobb lenne...

000000000

Van, amikor a mű, van amikor a háttér érdemel nagyobb figyelmet [#smile]

Van, amikor a vektor [#schmoll2]

© pisti73  
Valahol lentebb, visszafelé volt már linkelve vektorosan.

pisti73

Sajnos nem találtam sehol... azért köszi!

000000000

Úgy emlékszem, kb 1 éve volt.  

pisti73

Hú, addig lehet, hogy nem mentem vissza... Akkor még nézelődöm.

000000000

Sziasztok,
Remélem jó topikba írok...
A gondom a következő: SolidEdge-ben lerajzolok egy mintát amit meg szeretnék munkálni, a rajz egy sima 2D rajz ezt DXF fájlba elmentem és ArtCam-ban megcsinálom hozzá a g-kódot...ez eddig minden frankó csak hogy most sikerült egy forgatót beszerezni a marógéphez ahol az Y tengelyemet átalakítom A tengelyé a kész G-kódban és úgy csinálom meg a hengerre a marást, csak hogy mi van akkor ha körbe ki akarok marni egy sávot(pl. két hullám között, vagy két vonal között), akkor a az eleje meg a vége között nem megy ki a maró teljesen!A másik gondom hogy mivel én 2D-ben rajzolok és a gépet becsapva csinálok forgó mozgást a gép ide-oda ugrál és nem egy hengerként látja a munkadarabot.
Tudtok megoldást erre a problémára, vagy esetleg valamilyen programot amivel ezt könnyen meg tudnám oldani?

sufnituning

Kisebb átmérőnél mit csinál?Ha ugyanazt a rajzot teszed rá.

000000000

Az A tengelyt(forgás) fix számott vettem(egy kör 100mm) és a rajzokat ugy csinálom, hogy az Y tengelyem 100mm hosszú legyen.Igy minden átméröt ugyanugy csinál meg, vagyis nem kell az átméröt külön figyelnem.
Viszont gondom az,hogy ha egy területett ki akarok marni és az a terület pl körbe megy akkor nem megy végig a marás, marad egy pici vonal.remélem érthető...