Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

vfcfsp3ns

Hello. Valakinek nincs alien vs predator relif rajza?I lyen 3d szerű.

fcmcwume

Sziasztok !  
Most készül el az Én gépem is.  
Kérdésem az lenne, hogy az ArtCam programot honnan lehet beszerezni? Nem igazán találtam.  
Köszi

000000000

Jó reggelt mindenkinek!

SCAD/OPENSCAD témában hol tehetek fel kérdést? Itt jó helyen lehet?

0i8bkxjf4

A kis Marble Machine , teljesen újra rajzoltam minden alkatrészt nem 100ezer pontból áll 4mm es rétegelt lemezhez igazítva még nem próbáltam holnap lesz a főpróba bár szerintem nem lesz elég anyagom hozzá

Itt a dxf rajz

0i8bkxjf4

kuv5p7226

"Egy g-kód kellene menetfúráshoz. M6-os menet, 12mm mélyen."

Ne vicceljünk már... A menetfúrás az szabvány G kód.

M3 S1000
G84 X0.0 Y0.0 Z-12.0 R1.0 F1000.0

Értelemszerűen az X és Y helyére a koordinátáid mennek. Az előtolás értéke pedig a fordulatszámtól és a menetemelkedéstől függ, itt az 1 mm miatt pont ugyanannyi számszerűleg mint a fordulat.

Mondjuk szinkron főorsó nem árt hozzá, de szinkronizáló befogó is elég, csak az drága, annak van pár tized mozgása minden irányba. Mondjuk ez nem hobbi kategória, az is kétségtelen.

8nyxwdmzs

Lóri! A Syil x4 gépet hol vetted? saját? tetszenek azok a gépek nekem nagyon!
Milyen módon lehet magyarországon venni?
köszi

robokacsa

valakinek nincs véletlenül Betlehem rajza lézerrel kivágható?
esetleg 3D szerű

LittleSV

Amit a maró visz gondolom a lézer is, vagy nem?

hduf42fua

LittleSV

Én is ezt használom :)

robokacsa

igazából ennek is örülnék.
én láttam ennél kissé bonyolultabbat , azt keresem, de sehol sem találom, a felállása annak is hasonló, 3 vagy 4 "réteg" van egymás előtt mögött.
esetleg ha van más karácsonyi dolgod szívesen venném.
adatlapomon van freemail cím.

PSoft

Itt nézz körül...
Biztos, hogy találsz közöttük pár függeléknek valót.
[#wave]

robokacsa

ezeket már ha jól gondolom ajánlottad itt az oldalon.
csak egy bajom van vele, egy végtelen hosszú G kód szerű valamit jelenít meg a gépem, és az nem túl látványos, vagy mit kell másképp csinálnom?