Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

Tökéletesen jó a megoldásod. Kipróbáltam, a lényege az, hogy kalkulálni kell ha tizedére csökkented a step/mm-t akkor logikusan 10x annyi érteket kell megadnod ahhoz hogy a kívánt értéket kapjad.
Még egyszer köszi :)

z2a2u8wf

Elerheto egy leptetomotorral a 3-4 ezres fordulat hogy meg ero is maradjon benne a forgacslevalasztashoz?

xfg6v697j

Konfigurálj step/dir-es főorsót,azt kezteli a mach.

designr

Nem írtad mennyire van leáttételezve a forgató..vagy 1:1..áttétellel esztergálni..főleg kis átmérőt,nem biztos hogy tudsz..de marni,szerintem minden átmérőn megy..oda nem kell annyi erő sem..

designr

Úgy vettem ki marni szeretne vele..talán ahhoz elég a fordulat..

z2a2u8wf

Bocsi en azt hittem esztergalni akar

w0hgtwf3w

Igen ahogy mondod az "esztergakés" a marómotorba fogott 8 mm maró. Tehát a fordulatszám nem annyira releváns, a lényeg az hogy ne "menetet" vágjon hanem mindig legyen takarás.

besirkyjh

Szia  

Jo megoldás lehet ha a chargePump jelét teszed a forgatod step jeléhez ( ez kb 14Khz fix freki ) , szerintem a fordulatát meg a vezérlö mikrostepjével tudod állitani .

w0hgtwf3w

Kipróbálom
Köszi

RogerCo

Sziasztok,

Tudtok olyan helyet ahol lehet vásárolni dxf-eket 3D puzzle-hoz?
Leginkább járművek érdekelnének (gyereknek játék)  
Ezt az oldalt ismerem, és ami tetszett meg is vettem:
http://www.makecnc.com/browse-store/premium-patterns/
Ismertek más beszerzési forrást?

Köszönöm:
Roger

vjanos

RogerCo

Kösz, de ezt is ismerem :(
Eddig semmit nem találtam a GrabCAD-en aminek modellje is lett volna .. A renderelt képek meg nem hatnak meg.

vfcfsp3ns

Sziasztok.Valaki kitudna segíteni egy hófehérke és a hét törpe vector csomaggal.

2dbfy8y

Erre a legegyszerűbb megoldás, netről google, töltsél, vagyis mentsél le kifestő képeket.
Van egy olyan progi, hogy Vector magic, egész jó vektorokat csinál képekből.
Én így szokom csinálni ezeket.

vfcfsp3ns