Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

El lehet azért érni,hogy megcsinálja amit szeretnél.
Egy G0 parancssorba,olyan x értéket kell beírni,hogy arányosan kissebb sebességgel mozogjon mint az A tengelyed.
A konkrét példában amit kérdeztél ez így nézne kii.
X_elmozdulás = (20000 / maxsebesség) * 100

xfg6v697j

elnézést,elírtam.
nem G0 parancs kell.hanem G1

G1 x X_elmozdulás A 20000 F maxsebesség

w0hgtwf3w

Elmozdulásnak beírhatok képletet is ??

w0hgtwf3w

Na így már nekem is ok :)
Este kipróbálom, most sajnos mennem kell.
Nagyon köszönöm.

designr

Én már egyből a Mach-ban a motor tuning-ot állítottam volna át..gondolom egyszerűbben is lehet..

xfg6v697j

igen,[] ilyen zárójelek közé kell tenni.

xfg6v697j

elvileg az is működhet,G0 parancsal.

w0hgtwf3w

Na ez nem működik, leveszem a motortuningot akkor az A fordulatszáma is alkalmazkodni fog a kevesebb fordulatszámhoz és az is nagyon le fog esni.

w0hgtwf3w

Most próbálgatom de nem akar összejönni az hogy a egyik tengely x a másik y előtolással menjen.
Az előtolást nem lehet külön megadni tengelyenként ??

w0hgtwf3w

Az y és az x itt csak jelképes. Természetesen mint említettem azt szeretném hogy eszterga módban tudjam használni a forgatót.

z2a2u8wf

Tegyel ra egy villanymotort a leptetot meg addig valaszd le rola

w0hgtwf3w

Hát igen ez volt az első gondolatom nekem is.
Azért köszönöm a megerősítést :)

s7manbs8

Lehetne több Mach-al is menni, egyik egyik tengelyt hajtja, másik meg a másikat.

designr

Ha a motortuningban azt állítod be hogy egyik tengelyed 100×annyit lépjem egy mm megtételéhez mint a másik....ez lessz az eszterga főorsód..a másikat pedig nem változtatod...akkor 100× akkora sebességet kapsz..természetesen a max sebességet nem lépheti túl a főorsód..x-et küldözgeted 100mm/min.. De ezt csak elméletben mondom..szerintem működnie kellene..

z2a2u8wf

http://hobbymaro.puhasoft.hu/kymco1/forgat%f3/IMG_20131112_111905.jpg" border=0>
Itt larszik a fogazott tarcsa elott az ekszijtarcsa amire a villanymotor megy.
En igy oldottam meg.