Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

van kb 50 vagy százféle telefon, te mit szeretnél?
egyébként nem nagy kuntsz megrajzolni kb 2óra alatt meg is van, vagy még annyi sem kell, szerintem neked is érdemes lenne megpróbálnod

bznc93pf5

okos telefon? álló? fekvő?

pisti73

Szia!

Igen tervben van a rajzolás, csak most kb. két hétig nem érek rá, csak éjszakánként.  

Egyébként egy Samsung Galaxy Advance telefonnak kellene, álló kivitelben.

pisti73

A méretei 64 mm x 124 mm.

w0hgtwf3w

Keresek komplett fa óra tervet, dxf. vagy más használható formátumban. Lehetőleg olyan kellene ami már elkészült és működött is.
Régebben láttam itt a fórumon egy-két csodálatos darabot.
Privátban várom a megkereséseket.

kua93zk4w

http://www.woodenclocks.co.uk/index.htm" TARGET=_fnew>Itt van egy pár ingyenes,ha ez segít.

w0hgtwf3w

Köszönöm
Ezeken már túl vagyok, engem komplett dxf. és szerelései rajz érdekel ami mindent tartalmaz.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy már túl vagy rajta, de el is olvastad? Tizenhét féle óra részletes alkatrész és szerelési rajza van dxf, stl stb... formátumokban. Persze nem ingyen. De ma már a jó szót sem adják ingyen... Sajnos :((

De ha ez kevés, http://www.lisaboyer.com/Claytonsite/Claytonsite1.htm" TARGET=_fnew>INNEN lehet ötleteket venni, és nagyon sok agyalással és próbálkozással újat alkotni.

w0hgtwf3w

Köszönöm a tanácsokat.
Nem olvastam végig mert már végigolvastam minden ilyen típusú oldalt letöltöttem minden dxf-t stl-t stb. de valami kis gigszer mindig van. Ezért gondoltam azt, hogy láttam már itt készen összerakott és működő órát, a készítővel szerettem volna felvenni a kapcsolatot és természetesen nem ingyen korrekt dokumentációt kapni. A "google miért van" az "olvasd át én is így kezdtem" tanácsokat kérem mellőzni, ha nincs akkor nincs én azt is megértem.[#help]

bznc93pf5

pedig attól nincs jobb amit az ember saját maga tervez és készít,  
én is belekezdtem már egybe majd 2 éve de még biztos lesz 2 vagy 3 mire elkészül de a lényeg, az enyém, én terveztem és én is csinálom meg!
a másolás az egy kezdőnek elmegy egy darabig

w0hgtwf3w

Amit leírtál az teljesen igaz, én is elkezdtem de mindig volt egy kis hiba ami miatt nem jött össze.
Az időm az nagyon kevés, inkább csak arra van, hogy a megtervezett dolgokat kimarjam és összeállítsam. És bármennyire is furcsa, valamilyen szinten mindannyian "másolók vagyunk". Akinek van ideje és tehetsége az alkot, ha esetleg piacképes az alkotása egy kis pénzt is tud belőle keresni (úgy mint itt a fórumon sokan veled egyetemben). De nagyon sokan vagyunk és leszünk olyanok akik rászorulnak az alkotók segítségére, ez lehet baráti vagy üzleti. Tehát ha te ezt így érzed maradok tisztelettel az örök kezdő.

w0hgtwf3w

Az enter-k kimaradtak, talán így  jobban olvasható
Amit leírtál az teljesen igaz, én is elkezdtem de mindig volt egy kis hiba ami miatt nem jött össze.  
Az időm az nagyon kevés, inkább csak arra van, hogy a megtervezett dolgokat kimarjam és összeállítsam.
 És bármennyire is furcsa, valamilyen szinten mindannyian "másolók vagyunk".  
Akinek van ideje és tehetsége az alkot, ha esetleg piacképes az alkotása egy kis pénzt is tud belőle keresni (úgy mint itt a fórumon sokan veled egyetemben).
 De nagyon sokan vagyunk és leszünk olyanok akik rászorulnak az alkotók segítségére, ez lehet baráti vagy üzleti.  
Tehát ha te ezt így érzed maradok tisztelettel az örök kezdő.  

000000000

Ha a tervezés gépre vonatkozik, akkor az bizony nem kis túlzás!
Mert, mi is történik a valóságban?
A hobbista megveszi az előregyártott dolgokat. Sínek, orsók, stb.
Azokat felcsavarozza akkora darab vasakra, amiket éppen talál. [#nevetes1]

w0hgtwf3w

Igen
A gépre, a relief-re, a dxf. rajzra stb.

bznc93pf5

amit írtál egyetértek veled, de egy idő után már úgy érzi az ember hogy a másolás már nem elég, vagy is kezd már rutinná, unalmassá válni, ekkor jön elő ez emberből az alkotási vágy,  a kihívás, alkotás ereje, kíváncsi az ember mire is képes, milyen tapasztalatot szerzett a másolásokból a másolatok javításakor mert azért a másolatokon sokszor vannak hibák és azt ki kell javítani, ezekből rengeteget lehet tanulni nagyon jó alap az önálló kezdéshez, az hogy hobby vagy megélhetés ki ki maga dönti el mit akar, viszont az hogy üzleti célú a dolog ráadásul még nagyon idő sincs a munkára és még ráadásul ingyen is legyenek a rajzok az finoman fogalmazva kicsit erős gondolat, mert ugye minden üzletbe van befektetés, gép, szerszám, programok stb., ha ez most hobby akkor nem értem hogy hogy nincs rá időd? mert ugye a hobby azért hobby mert akkor csináljuk amikor időnk van, ha pedig üzleti jellegű akkor pedig egy kis befektetést megérdemelne,  
természetesen megértettem az írásod hogyha nincs akkor nincs de azért nem kellene ennyire keményen venni azt a dolgot hogy ingyen legyen, én is vettem több kész programot és azokból még egyet sem csináltam meg, sőt e-mailben küldték el a programot és a rajzokat és még le sem töltöttem a gépemre még akkor, most pedig nincs hely, folyton a helyfelszabadításokkal küszködöm pedig van több külső tároló is, persze azok is tele valamivel mert idő az nincs hogy dokumentáljam,
az hogy kinek van tehetsége szerintem nem csak a tehetségen múlik, inkább akaraton, ha így vesszük nekem nincs tehetségem ehhez, nem értek hozzá csak valahogy még is megoldom hogy jó legyen, pl. még saját gépet nem építettem saját magam, belekezdtem egybe pár hónapja de még csak a tervek és pár alkatrész van meg, nem anyagi, nem időhiány miatt nem halad egyszerűen akarat hiányzik, jelenleg a lustaság erősebb ill. van több hobbym is és most épp más van elővéve. tehát én azokat sokkal többre tartom akik saját gépükkel saját munkát tudnak produkálni mint én magamat aki vásárolt géppel kicsit küszködve de próbálok mindig tökéleteset alkotni.