Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

István!  
A LASRAM nál voltam és ott az mondták, hogy 99.999% csatolok képet, na  ez nem megy küldöm EMAILEN!

000000000

A képen 4.5-ös minőségű CO2 látszik. Ez azt jelenti, hogy a garantált tisztasága 99.99995% CO2 (Nagytisztaságű és Különleges gázok közé sorolt)! Sajnos ez a legdrágább gázcsoport.

Linde Gáz Mo. Rt.
Árlista:
10kg Ipari CO2 (99.5% garantál):   2900 Ft+fa
20kg Ipari CO2 (99.5% garantál):   4960 Ft+fa
30kg Ipari CO2 (99.5% garantál):   6240 Ft+fa
37.5kg Ipari CO2 (99.5% garantál): 7440 Ft+fa

Nagytisztaságú CO2:
10kg CO2 4.5:   15780 Ft+fa
20kg CO2 4.5:   23700 Ft+fa
37.5kg CO2 4.5: 39480 Ft+fa

Ezenfelül:
Ha nincs saját cserepalackod:
Palack napi bérleti díjja: 72 Ft+fa/nap,
Palack letéti díj: 20000 Ft+fa/palack,
Ha a palackot visszahozod, ezt vissza kapod.

Tartós bérlet esetén (min. 1 évre):
(ilyenkor nincs letéti díj és napi díj)
bérlet 1 évre: 12900 Ft+fa
bérlet 2 évre: 21800 Ft+fa
bérlet 3 évre: 28200 Ft+fa

Tudni kell, hogy az ipari CO2 is lehet 4.5 minőségű, de nem garantált. Más a palackok kezelése, tisztítása.

r5565inr

Üdv.

Azért ez az ár nem horror kategória , ( persze 100W-os teljesitményhez ) , mert 2 liter/perc
fogyasztás 10 torr nyomáson azért sokáig elég.

000000000

Csak, hogy más is értse:
10 Torr=13.33 mBar
Gondolom relatív nyomást kell ez alatt érteni?! (1Bar abszolút nyomás alatt vákumról beszélünk)

r5565inr

Üdv.  

Én is megkérdeztem a LINDE-t és ipari 4.5 os
CO2 LÉZER gáz 38.480 Ft + ÁFA a 37.5 kg palack.
A bérleti dijak megegyeznek ( szerintem te csak
a CO2 gáz árát kérdezted mert CO2 LÉZER az
CO2+N2+HE+spec. gáz keverék ).
Azért megemlitenék valamit CO2 lézer alatt közel
8 féle típus van. (lsd.  sam laser faq.), ezért
a gázkeverék tipus és gyárto szerint sokféle  
lehet.

000000000

Azt a felvilágósítást kaptam, hogy az un. CO2 Lézergáz keverék árát mindig az üzletkötő állapítja meg és minden vevőnél egyedi keverék.

r5565inr

Én a 347-47-47 számot hivtam és kapcsoltak valakit ( speciális gázokkal foglalkozik ) és
a legolcsóbb CO2 lézer gáz árát kérdeztem meg.

r5565inr

Az elöbbire válasz :
A co2 csöben vákum van , ezen linken http://timefracture.org/laser.html
látható a vákum sziv. is.
Még egy link az elme csiszolására :http://repairfaq.ece.drexel.edu/sam/CORD/leot/index.html

000000000

Ok, ezek szerint a 13.33mBar abszolút nyomás! Ez tovább bonyolítja a dolgot, mert kell egy jó vákum szivattyú is.

r5565inr

Üdv.
Nekem sikerült beszerezni egyet , a régi fény.
gyár laborjában dolgozott az illető akitöl vettem
az aproneten kb 15.000 Ft-ért ( komoly összeg :))
De azt olvastam a neten , hogy a klimások által
használt vákum sziv. is elég. ( az enyém ettöl
egy nagyságrendel nagyobb vákumot tud )

r5565inr

Üdv.  
Egy gondolatomat megosztanám veletek :
Azoknak akik kételkednek , hogy 700EUR-ból lehet épiteni egy 50-100W-os CO2 lézert ,mert annak ipari kiviteli 1-2 millió forint. Elöször én is igy tettem de látva az amatör oldalakat arra jutottam hogy meg lehet csinálni. Indokok : a HOBBY lézerben nincsenek komoly szabályozások , nincs érintésvédelem , dobozolás , fejlesztési költségek ...... De ez is egy amatör forum ,
ahol 100-200 EFT-ból épitünk maró gépeket szemben
az ISEL 2-3 milliós árával ( hasonló a minöségi különbség a HOBBY és az ipari lézer között azonos teljesitménynél  ) , vagy a PROFI vezérlö az ISEL léptetömotoros vez. mind kettö müködik , de az
egyik jóval olcsóbb.  
A HOBBY dolgot nem szabad az ipari dolgokkal összekeverni mert teljesen más a cél ( igénybevétel, használhatóság, garancia, vevöszolgálat, reklám,..................)

r5565inr

Üdv. :
Bocs a fárasztásért de ez még kimaradt. :
a HOBBY szinten belül is van különbség lásd mech1-mech16-ig . Vagy 8 éve proxon maróra raktam 3 léptetömotort és LPT-re raktam 12 tranzisztort és
turbo pascalban irtam hozzá programot ...hát
ez is müködött de gyenge volt ehez képest a PROFI1 vezérlő valóban profi.  

r5565inr

Üdv !

Hogy ne csak a levegöbe beszéljek elhtároztam ,
hogy megvalositom (-juk mivel valaki jelentkezett a neten hogy akarna ö is épiteni egyet )a lézert.
Az üveges október 6. körül készül el. Az elökészületekről és ez esetleges sikerről (vagy
kudarcról tájékoztatlak benneteket ).
A képeket október elejétől a homelaser.fw.hu
láthatjátok majd.
Az üveges mester a rajzomat látván az mondta
hogy csak nem egy lézer , mert a LASRAM is szokott
megrendelni üveges munkát tőle. ( lehet , hogy konkurencia leszek a LASRAM-nak :)) Na jó ez csak vicc volt.

000000000

Guvadt szemekkel várjuk a híreket![#wow1]
Ha sikerül, közvetlen Menüt csinálok neked itt![#eljen]
Sok sikert!

Kristály Árpád

Hallihó!
Azért a Lasram kicsit nagyobb!
Majd, a videón meglátod!
De azért én is drukkolok, sok sikert!
Hallihó!