Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Persze ebből létezik drágább kivitel is... ami tud Tru RMS-t mérni... (2x pénz)

000000000

Majd teszteld (egy szókppal ellenőrizheted a kitöltési tényező jóságát)...
Egy zajos, változó jelből nem fog csodát művelni, de egy állandósult PWM-et lehet, hogy képes megmérni.

000000000

Nem tudom megnyitni a pdf-jét (sérültnek írja az Acrobat 6-osom)....

bmejdz9nu

Mindjár megnézem... van egy Conrad-os motor ford. szab-om fettel... azzal kellene...

bmejdz9nu

Megy... csak lassan... mentsd le!

000000000

2×-is letöltöttem, de mindig Damaged...

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/New-DC-clamp-current-direct-tester-meter-multimeter_W0QQitemZ270155763772QQihZ017QQcategoryZ4678QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>Most nézem... emelte a szállítási árat... 10 GBP-ről 13 GBP-re...::: Tehát így már 11.500 Ft már a műszer... ;)

000000000

Na, lejött!
Azt írja 0.1%-99%-ig képes a Duty-t mérni! Nem ír semmi lényegi korlátozást.

bmejdz9nu

Szenzásiós!!! Csinálom a videót! Minden tuti! és gyors!
Pontosan mári az áramot... impulzusra is... azaz 50%-nál fél áramot... pontosan méri a kitöltést... pontosan mári a frekit... és nagyon gyorsan mintavételez!!!

svejk

Jó, akkor ide is leírom..
Tehát a kengyel belső fele műszerben fel van hasítva és ott van egy HALL érzékelő.
Azonkívűl a kengyelen még egy kompenzálótekercs helyezkedik el.
A lakatfogóval mért áram ugye mágnesességet gerjeszt a kengyelben, melyet a hall cella érzékel.
De a nagy trükk, az hogy hogy a kompenzáló tekercsbe mindig akkora ellentétes előjelű áramot enged a műszer hogy a hall érzékelő "kinullázódjon".  
Így a tényleges mért áram egyenesen arányos a kompenzálótekecs áramával, melyet a műszer kijelez.
Mindez azért jó mert így nem kell törődni a hall cella nemlinearitásával és így nagyságrendekkel különböző áramokat is meg lehet mérni ugyanazon hall cellával.

svejk

Na és képzeld el ha hallgattál volna rám és megveszed a true rms-est!!!!! :) :)
akkor még a "csúnya" formájú váltóáramot is pontasan tudnád mérni (pl. tirisztoros fázisszögszabályzás, vagy kapcsolóüzemű tápegység primer árama, mely nem PFC-s bemenetű)

bmejdz9nu

Tökéletes! Köszi!!!
De, hogy ilyen pontosan, ilyen gyorsan... ezt még remélni sem mertem... töltöm fel a videókat... Ez egy nagyon jó dolog!

Szalai György

Zseniális!
Mennyire lehet gyors egy Hall cella?
Hangfrekvenciá tartományban használható?
Esetleg fölötte is?
A szervopanelen (amit akkor találtál mikor én is ott voltam)szintén efféle viszacsatoló elemek voltak, ha jól emlékszem.

bmejdz9nu

Ez homály... számomra... azaz értem (talán) a dolgot... de van erre itt szükségem?  
Majd veszek először egy Tru RMS-es kéziműszert (az sokkal olcsóbb) ... aztán meglátom...
De ez is mérte szépen a (négyszög-impulzus) kitöltési áramot... majd láthatod a videón... Ez ebben a technikában igen jól jöhet... ha jól gondolom...

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Mero_muszerek/Uni-T_203/Aram_kitoltes.wmv" TARGET=_fnew>UNI-T  (UT203) VIDEO - Egyenáram mérés váltakozó kitöltésű negyszög/impulzus jellel....

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Mero_muszerek/Uni-T_203/Kitoltes_frekvencia.wmv" TARGET=_fnew>UNI-T (UT203) VIDEO - Frekvencia és kitöltés mérés

.... alíg megy ma a szerver... talán jobb lementeni...