Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Értelek. A gond az, hogy mindegy, hogy számítógéppel vezérlem, vagy a saját kis nyomógombjaival, sehogysem akarja rángatni a fejet. Lehet hogy nem írtam, de a gépen is vannak kezelőgombok. Minden irány, plusz a fej fel/le.

svejk

Oké, én csak okoskodtam...
Azért nézd át még egy párszor a manuált mielőtt kidobod.

000000000

Lehet hülye ötlet, de nem lehet valami kapcsolós védelem eredménye (nincs lecsukva a burkolat, nincs toll befogva, ilyesm) ami miatt nem hajladó levinni a fejet?

000000000

Ááá... azért ennél nagyobb a tapasztalatunk:) komolyabb hiba. Sajnos. Egyébként még nem dobtam ki.

uzahitefr

20 mhz kerámia rezonátorra lenne szükségem! valaki tudna segiteni? vácon nem lehet kapni! tudnának hozni de ahoz minimum 50 db ot kell rendelnem! 10.5 mhz es van azal nem szuperál a h1???? a segitségeket előre is köszönöm!!!!!

000000000

Rakj bele sima 20Mhz kavarcot és 15pF .. 33pF közötti értékű kondikat mindkét kvarcláb és föld közé. Azzal fog menni[#wave] Gondolom ezt lehet kapni nálatok.

000000000

kavarcot=kvarcot :)

uzahitefr

000000000

Találtam egy jó Paralel port monitort ami együt tud működni a Mach3-al (hibakeresésre jó lehet)!
http://magiist.fpn.hu/Programok/parmon.zip" TARGET=_fnew>Paralel monitor

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Valamin megütköztem a METRO újságban. A mostani akcióban (ugyanabban az újságban amiben az 51ezer forintos eszterga is van) a 19. oldalon van egy autós csörlő. 12V -ról megy (láttam az áruházban is) és a motorja 4.0 kW-os!!  
Ez, ha jól számolom (és az Ohm törvény még mindig igaz) akkor ez mintegy 333A -t vesz vel (mondjuk  teljes terhelésnél) Nem sok ez egy kicsit? Milyen autó akkumulátor bírja ezt el? És meddig? Ha jól tudom egy önindító is "csak" 100A körül vesz fel. És milyen kábellel csatlakozik? Gondolom nem a szivargyújtóról megy :) Vagy ha nem kocsiról akarjuk járatni akkor eleg komoly tápegység kell hozzá!
Kicsit elgondolkodtam, hogy is van ez? Vagy én néztem el valamit? Vagy elirták (ezt is)?

000000000

Papírra, címkére bármit lehet írni.
Ebben az esetben is nyugodtan eloszhatod
4-10 közötti számmal a teljesítményt, ezután
azt hiszem közelebb kerülünk a valósághoz.

Robika37

Szerintem rövidejű X%-os tulterhelésre értendő,felejtős kategória.A cégemnél néha előfordul autómentős felépítmény javítás, mindenki cserélgeti az elektromos csörklőket hidraulikusra. Tapasztalataik szerint alkalmankénti önmentésre jó csupán..

9ah5mpgwm

Sziasztok mesterek!!!
Nekem teljesen alapról valaki elmondaná hogyan tudom lpt-ről vezérelni a 3 motoros(léptető)leendő cnc-m??csak saját magamnak flopi motorból,nem használni csak +nézni a működését?van mach3 és predátor progim.optós-fetes lpt illesztőm saját készités .mit és hogyan csináljak????Ha kérhetem e-mailban?:mezpal@gmail.com

9ah5mpgwm

Ja,és még annyi hogy 1 pentium 1 vagy 2 lenne a vezérlő gép semmi pic meg ilyen hülyeség

bmejdz9nu

Jaj de jópofa...  
belinkelem... Tápegység működési elv...

http://www.cnczone.com/gallery/data/500/2793powersupply.gif" border=0>