Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Mint írtam a tds is tárolós, kimerevítheted a képernyőn, nézegetheted ,tologathatod nagyíthatod. Utána lementheted számítógépre.

wgg0pm59b

Ez valami csalás lessz tudtommal a 2100 nem usb-s,az usb 220-ra hallgat de kevesebbet tud drágábban.

svejk

Ahhoz egy egyszerű digitális számláló megfelel, mint amit Tibor 45 szokott ajánlani.

000000000

Ehhez inkább építs Magadnak ilyen cél áramkört.
Kb 500Ft anyagköltségbe kerül/digit kijelzés.
És különben is ha referencia mérést akarsz,
nem szabad buta és lassú és még ehhez képest
drága szoftverekre bízni. Gondolkodni, tervezni egyszerűbb... szerintem.

wgg0pm59b

nem ez csak skop és spectrum analizátor

svejk

Ja, és még egy apróság, aztán befejeztem: a DS210 Tektronix és nem Hung-Chang, vagy Voltcraft.
Tudom mindkettő kínában készül, de te szoktad mondani Péter ,hogy a MEO a fontos..

bmejdz9nu

Tudom ez két világ... ez egyi az egy márka a másik meg... ChinaMark.. :)

Egyébként a Conrados Voltcraft dolgokkal eddíg meg voltam elégedve... valahol a Conrad is odafigyel a dolgokra...
Az jó hogy ezt a Conrad is árulja... biztató... és a kínai eladótól sokan vettek már és sok a positív visszacsatolása...
Egyébként ha nem tetszene simán vissza lehet küldeni... és Money Refund... csak bukta a Posta kts. :)
Most küldem vissza egy webkamerát Shanghaiba.. igaz 10 napig cammogot Priority vel... de nem drága... aztán tegnap jött visza a pénz...
Persze volt ez másként is... :) Nem mindíg Happy End a vége...

wgg0pm59b

az enyém dso 2100 nem ds210 de fele ár ért

svejk

elírtam,bocsi: TDS210 ,lásd #1142

bmejdz9nu

Egyébként ha már mérésnél tartunk...
Mégegyszer leírom... most itt...

A CNC vezérlő progin fix azaz előre kiszámoltahtható step mennyiségű és jelű marási programot futtani... kb. 1-2 órán át... tehát sok impulzus lesz... nagy számláló kellene :)

1. Lehetne egyszerűen mérni számolni, hogy a vezérlő szoftver valóban kiadta e az LPT portra a jeleket mind 1-től 1-ig... (vagy a vezérő végén - de az szerintem nem tudja elbaltázni..:)

2. Ha a mechanikát is tesztelni akarjuk, hogy nem volt e egyetlen lépvesztés sem akkor a tengely végére (vagy valahová) egy "mérő" encodert tenni...
(jó tudom a szervónál ez "automata"... de az 1-esben is lehet hiba...)
De ha van (2-es hiba) akkor majd mindenki szervót akar :)

Ötletek? vagy ez minek? Hüleség? Vagy spanyol viasz?

D.Laci

"2. Ha a mechanikát is tesztelni akarjuk...."
A léptető mocis hajtásnál felszerelt encodert bekötöd a mach-ba encoderként és már látod is hogy mennyit téveszt. vagy akár a csúszást is láthatod.
Szervonál a motor encoderét csatoltam vissza... frankon látni mindent...Igaz nem grafikussan csak szám szerüen...

bmejdz9nu

Mert a Mach ezt tudja? visszafelé számolni a lépéseket? Tudod egy WinPC-s ilyet még nem látot :)

000000000

Péter kár Neked ezekkel vacakolni, és ahogyan írtad, pár "hüleséget" is sikerült ötletelned.
- egyetlen digit kijelző is elég, ha túlcsordulás bitet definiálsz.
- a motorvezérlő gyártója jobb esteben elvégzi
ezeket a teszteket helyetted, Neked csak
csúszásmentesen kell összekötni a motort az
orsóval, és betartani a start-stop frekiket,
és a maximális sebességet.
Ez léptetőnél nagyon fontos, szervónál kevésbé,
a mechanikád tömege és merevsége és a
technológia fog korlátozni elsősorban.
- amikor pedig készen vagy a gépeddel,
küldjél neki egy kb. 50000 sorból álló 3D teszt
G kód programot, és ha utána is minden ok,
jól legyártotta, teljesen nyugodt lehetsz,
mindened jól működik.

bmejdz9nu

Milyen gyakorltias megoldás! Akkor ok.

bmejdz9nu

A Hitachi szkópomat megcsináltam... (Happy...) gyakorlailag semmi baja sem volt szegénykének csak az idő vas foga... egy kis kontakt spray-re volt szomjas :)

Én egyenlőre nem veszek PC szkópot de ha valaki érdeklődését felkette http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=200114554523&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010" TARGET=_fnew>Itt még olcsóbban vehet 30MHz-est.... 169+40=209USD...39.000 Ft...szállítással.
Licit... de sokszor fut, így alapáron meg lehet szerezni... EMS-el van a szállítási ár... ez csak pár nap... (4-5nap)

http://www.gg-dl.com/SBQ-220/DSO2100-1.jpg" border=0>

100M PC-Based USB digital storage oscilloscope DSO2100  [#wave]