Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Bicikli vezérlő mennyibe kerül? Hol? Mit tud?
Videó megjött... de már egy hónapja megvan... a szerveremen is... :)

Kristály Árpád

Holnap küldöm az elérést....
Morotcsónak motornak kell?..........

000000000

http://tech-mobile.hu/termekek-alkatresz.htm
De ezt már itt mások régebben is belinkelték.

bmejdz9nu

Ezek jó dolgoknak néznek ki... valószínű kinai cuccok... kicsit drágább... nagy magyar haszonnal lehetnek?
A német gyerek olcsón adja... végül is 50A-es...Na ja... náluk olcsó a munkaerő... :)

Lehetne ilyet csinálni pl. 100A-re is ? Csak Fet kérdés az egész? Vagy van valahol valami határ?  
Nekem egy 24V/120A-es kellene...
Egy 2,2KW, 2600 U/min, 120A, 6,0 Nm motorhoz...kellene szabályzás... ez egyáltalán lehetséges? van ilyen a piacon?

000000000

Péter! Megoldható a 100A is. Ha komolyan érdekel,
légyszi dobj mailt.

bmejdz9nu

Még nem jött meg a motor... de ha megjön visszatérünk rá és köszi.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/CUSTOM-PWM-MADE-TO-ORDER-LOW-3-5-DAY-PRODUCTION_W0QQitemZ190115947847QQihZ009QQcategoryZ71400QQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>CUSTOM PWM MADE TO ORDER ....

Az amcsik már "méretre" is csinálnak pwm vezérlőt... Jó az árvetés :) 1USD/Amper...
Na ja az olcsó amcsi munkaerő... írja: "100% Hand Made by me"...

"Ship WORLDWIDE, BUILT TO YOUR NEEDS $1.00/AMP STARTING"

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=017&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=270125821264&rd=1&rd=1" TARGET=_fnew>Gondolkozom egy ilyen vásárlásán....

Használ valaki ilyen 20-30MHz-es számítógépre csatlakozthatható szkópot?
Milyen egy "rendes" szkóphoz képest? Jobb-rosszabb?
Van egy Hitachi 2x20MHz-esem de még "hőskoromban" vettem... kb. 15-20 éve... az egyik csatornája már nem megy...
Jaj de mennyit gyüjtöttem rá.... :) Akkor vettem amikor először lehetett "nyugatra" menni...

http://i11.ebayimg.com/03/i/000/78/5c/4b05_1_sbol.JPG" border=0>

svejk

Legnagyobb előnye hogy valamilyen szinten tárolós.
A hátrányokat hosszan lehetne sorolni.(pl. hogy nekem nincs még :))
Nem összehasonlítható egy hagyományos szkóppal.
Gyorsan gallyra lehet vágni, minden tekintetben nagyobb odafigyelést igényel.
igazából akkor jó ha tudod mit akarsz mérni, és tudod nagyjából minek kell megjelenni. De ez igaz minden digit szópra.

bmejdz9nu

Talán ha már ismerem a hagyományos szkópot az előny lehet... :)
A Hitachi-m nem volt tárolós...
Ebben a CNC technikában néha jó lenne látni a dolgokat...
Sajnos digit szkópom még nem volt...
Valami 35V a max bemeneő jele... van védelem... állítólag... előtét fej... aztán a ferkiváló kimenetét is tudnám nézni...:)
200 USD (a 20MHz-es változat - talán több nem is kell nekem)) azaz 37.000 Ft TNT-vel... 3 nap és itt van... Ez drága vagy kevés? Persze valószinűleg befuta a menyországba... és az angyalok ráteszik a forgalmat... :)

000000000

A cucc jó (én is irigykedek rá, de sajnos még nem vettem ilyesmit néhány megfontolás miatt)!
Amivel nekem balyom van az ilyenekkel:
1. Kell hozzá PC (több helyet foglal) és az asztalom felülete már 0!
2. Nem kényelmes ugyan azon a PC-n futtatni a meghajtó progit (pláne ha esetleg DOS-os) és a scope mérőprogiját!
3. Sokszor nekem nagyon gyorsan bekapcsolható és mérhető állapotban és mindig kézreállóan kell lennie egy scopnak, a Win meg mire bebootol addigra a hagyományossal már rég készen vagyok!
4. Viszonylag ritka volt az pillanat, amikor nagyon hiányzott egy ilyen tárolós scope a fejlesztések alkalmával (szinte mindig meg tudtam határozni a jelenséget sima nem tárolós scope-al is)!
5. Drágák (még használtan is).

De azért elfogadnák egyet én is főleg terepen használva egy laptoopal...

svejk

Akkor inkább TDS200. A színesek megjelenése óta most már biztosan elérhető áron van használtban.
Erre én is beneveznék!
Nézz csak utána Péter!

bmejdz9nu

Hát macerásabb... de olcsóbb... talán? Főleg a szállítási költsége...
Van egy "kiszuperált" notebookom... és ha nincs más rajt akkor gyorsan indul...
De ha ugyanazzal a gépel használom... pl. egy step jelet vizsgálok és ööszze van kapcsolva a pl. a vezérlő a számítógéppel akkor a GND közös lehet? néha ez nagy gond? Ezt nem tudom... ennek a "szkópnak" még tépfesz sem kell mert az USB-ről veszi...:)

Vagy a Hitachi szkópom második bemenetét kellene javítani... de valami szervíz kellene...? vagy magam turjam? valószínű valami jó kontakthiba... mert 15 éve amikor beraktam a szekrénybe még ment mind a két csatorna... :)
Tudsz valami műszer szervízt? de attól félek, hogy hús drágább lsz mint a leves... :)

Na találtam képet a neten... Ilyen szkópom van:

http://i7.ebayimg.com/01/i/000/7a/4e/15e1_1.JPG" border=0>

Röhely ... 50 USD-ért sem(!) ment el az Ebay-on... :)

svejk

Hmm.. úgy látom inkább a TDS210-et lehet kapni..

Kristály Árpád

Hallihó Péter!

Az Urbán Elektronikában biztos tudnak neked címet adni a javitáshoz, de kalkuláj....
Egy szervízóra, szerintem minimum 5.000-Ft....
Kibontás, javítás, össze.... min 2-4-óra.
MÁS....
Az Urbánnál is kapható ez a kis kütyű, ha jól emlékszem két csatornás és 40.000-Ft körül van...
Hallihó!