Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Szia!
Megkereshetsz, de én még soha nem használtam az ACROBAT-ot.
Nincs is kéznél sajnos.
MIlyen méretű a PDF?
Esetleg valahonnan le tudom most hívni?
Megnéznék valamit.

43pbwjg8s

Az IGS szerncsésebb dolog.
Gyakorlatilag minden CAD rendszernek illik ismernie az IGES-t.
Ha le tudnám valahonnan tölteni már nem is lenne gond.
Azt jkönnyedén alakíthatod már mondjuk DXF-be amit sokminden megesz ugye.

43pbwjg8s

Szóval keress meg nyugodtan! Megoldjuk!
AH írsz azért jelezd a nézd meg a postaládádat topicban, mert nem tudom folyamartosan nézni idebentről a privát címemet.

43pbwjg8s

Vikie!
Én csak túrok túrok.... de lehet előbb jobb lenne kérdeznem.
Milyen sávokat szeretnél előállítani, milyen méretben, milyen távolsághatárok között.....?

000000000

Áhá,szóval itt töltöd a drága idödet,minthogy a géppeddel foglalkoznál???:))))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

43pbwjg8s

Azért a munkahelyen csak nem foglalkozhatok a géppel!!! :)
Ej már no!!!

43pbwjg8s

NAgyon év vége van már nekem!

43pbwjg8s

Nagyon mezei optikai rács:
http://www.papiroptika.com/anaglif-es-3d-szemuvegek" TARGET=_fnew>A tüzijáték néző szemüveg leírását érdemes megnézni.
Ha valakinek van ilyenje, megpróbálhatná, hogy milyen mintát ad átvilágítva, és mi a helyzet ha a két szemet egymásra fektetjük és elfordítjuk egymáshoz képest.

43pbwjg8s

Ha csak szivárványsávokat ad, már az sem rossz, hiszen egy színszűrővel ki lehet zárni a színkép egyes részeit.
Akkor pedig már ott is van a sávhalom.
460 Ft-ot megér egy próba.

43pbwjg8s

NErm lehet oyxlan nagyon drága egy optikai rács, ha itt (ahol nagyon rendesen rátesznek ám az árra) a K4.4-es kísérlethez tartozó szettet 21500-ért adják.
Persze kettő illene belőle, hogy lehessen interferáltatni a mintájukat. Ugy bármilyen sávszélesség elérhető. (persze bizonyos határok között)
http://www.taneszkoz.hu/files/1031_fizikai_kellekek_050502_1.pdf" TARGET=_fnew>kísérleti taneszközök.

43pbwjg8s

De ha elé teszel egy monokromátor lemezt akkor annak segítségével kiválasztva a csak egy színt vetít az egész cucc.

43pbwjg8s

Találtam valakit aki a vetített csikok szakértője. :)
Gyakorlatilag egy olyan mérnöki iroda akik ezzel foglalkoznak.
Szívesen segít, de kellene néámi adat arról, hogy milyen távra, milyen vonalakat milyen szélesen, milyen pontosan, milyen környezetben kellene előállítani. Ha ezek tisztázásra kerülnének, akkor található olcsó megoldás is.

000000000

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Igy is lehet:
http://www.instructables.com/id/Structured-Light-3D-Scanning/" TARGET=_fnew>3D SCANNING with Stuctural LED