Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Nekem az első problémám, hogy valamiért nem tudom kicsomagolni...

besirkyjh

Szia Laci

CRC hiba:a "msvbvn60.dll"-ban .
Ezt irja ha kiakarom csomagolni WinRar-al

D.Laci

Most töltötemle és winrar 3.9 ki csomagolja.

besirkyjh

Megyek szedem lefelé .
Nálam a 3.80 csak félig csomagol.

D.Laci

D.Laci

2vkx6unz

Sikerült kicsomagolni, elindítani, de nem megy a kamerámmal (AVT MARLIN F38B).  
USB-s webkamerával megy, abból viszont csak egy egyszerűbb van itthon.
Este kipróbálom.

sanka74

Sziasztok! Én is letölthetem? A Dávidot már kipróbáltam...

D.Laci

"AVT MARLIN F38B"  google semit nem talál.
USB - röl megy és az is VGA (640*480) max.
Most próbálkozom egy 3Mp webcammal. Állóképet 12Mp-tud... ehez már a lézer kevés... :)

D.Laci

Letölteni le töltheted! De ki nem probálhatod ,kifejezzeten megvan tiltva!!! :)
Az tölti le aki  akarja!!!! És használhatja is.... ha elindul... :)

Messer

Egy "mezei" webkamerával megy.
A Logitech Quickcam pro 9000-re ezt írja:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/3D%20scan/Logitech%20Q%20P%209000.jpg" border=0>

2vkx6unz

D.Laci

Ílyen hiba kódot nem találok, probáld ki ugy hogy alapbol 640*480 ra állitod a kamerát majd ugy indist a progit.
Épp ilyen kamerát nézegettem talán jobb is hogy nem ugrottam bele... Most egy Trust Widescreen HD Webcam-ot probálgatok. Ez szebb képet csinál.

D.Laci

Szerintem valami Video Graber lesz a megoldás.
Már csak azért is mert a 12Mp elakarom érni azt meg máskép nem tom megoldani.

000000000

Mint említettem már –de nem igazán érdekelt senkit- telepítőkészlet kellene hozzá. És minden más alkalmazáshoz.
Figyelmen kívül hagyhassuk, de a Windows nem fogja.
Szükségtelen egy commondialog.ocx-et felmásolni, mert minden gépen van ilyen. Ami már nem biztos az, az, hogy ugyan az a verzió fut az aktuális gépen. A telepítő, többek között regisztrálja az újonnan hozott vezérlőket.
A hibaüzenet azt mondja, hogy az alkalmazás nem tudott kapcsolatot létesíteni az általa használni kívánt vezérlővel.
(ocx, dll)

A következő sort egy akármi.vbp-ből másoltam.

„Object={48E59290-9880-11CF-9754-00AA00C00908}#1.0#0; msinet.ocx”

A fentihez hasonló kóddal rendelkezik minden vezérlő. Úgy értem, ilyen formátumúval. Minden vezérlőnek és azon belül minden verziónak egyedi kódja van. Két azonos nevű fájlnak sem biztos, hogy ugyan az, az id-je.
A fenti hivatkozáshoz hasonlóvak ugyan azt a vezérlőt beágyazhatjuk akár az internet explorerbe is.
Ha a fenti kód nincsen a regisztrációs adatbázisban összerendelve a vezérlővel és azzal az alkalmazással, akkor jön hasonló hibaüzenet, amit a képen látunk.
No de.
A fentieknél sokkal szebben le van írva a Demeter M. Ibolya Visual Basic 6.0 lépésről lépésre 2 című műben is.
Továbbá:
Peter G. Aitken Programozás Visual Basic 6 nyelven (Kék könyv)
Kris Jamsa-Lars Klander Tippek Visual Basichez.
És még sorolhatnám.
Nem okoskodni akartam. Pusztán segíteni szerettem volna.
Ígérem, többet nem teszem.