Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Szóval:
...van még addig több mint 5 hét.  

svejk

Sajnos rossz hírem van, most már biztos hogy belátható időn belül nem lesznek encoderes E240-es szervomotorok. :((

Enyhe kárpótlásként a képen látható encoder és hátsó tengelycsonk nélküli E240-eseket tudtunk szerezni.  
Első körben kis fortuna meghajtására tökéletes lehet, külföldi fórumokon sokat látni. Csendes, 4500-at lepörgi.

Az ára 1500 Ft/db lesz, majd valamelyik találkozóra elviszem őket.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/e240_0.jpg" border=0>

RogerCo

Engem 2db érdekel.
Ezt ha jól értem csak meg kell táplálni és forog? Vagy ehhez is kell valami vezérlő ?
ROger

svejk

Semmi nem kell csak DC áramforrás, ez egyszerű mint a villanymotor :)
Mindene ugyanaz mint az encoderesnek, csak nem nyúlik ki a tengelycsonk.

RogerCo

Okés. Azokról lemaradtam:(  
akkor is kérnék kettőt:)  
Hatvanba látsz reális esélyt elhozni ?:)

s7manbs8

De bele lehet fúrni a végén nem ?

PSoft

No,...nem olyan nagy baj.:)

Továbbra is kell a négy darab.
Sőt,ha valaki visszalépne,nyolc is lehet.:))

000000000

Nekem van E240-es 4-5 db holnap megkeresem.
Hátsó végén van tengelycsonk de encoder nincs rajtuk érdekel valakit?

PSoft

RogerCo

Svejk, Ez a motor ha van rajta enkoder, vagy hall jeladó használható servo-nak ? Amit tavaly Gergőtől 60-ban vettem szervo erősítőt, táppal, motorral Ez attól erősebb motor ?:)

svejk

Természetesen az ügyesebbek belefúrhatnak a tengely végébe és csapot ragasztva illeszthetnek rá encodert.  
Varsányi volt ennek anno a nagy mestere. :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/e240_00.jpg" border=0>

RogerCo

Bár ha jól emlékszem az három fázisú. Ugyhogy lehet hülyeség a kérdésem.

000000000

Szia Svejk!Egy képet tudnál készíteni még róla elölről illetve oldalról úgy,hogy látszódjon a tengelye,ha megkérnélek rá?Esetleg egy pénzérmét is odadobhatnál mellé,hogy viszonyítani lehessen valamihez.2db-ot félre tudnál tenni nekem?Ha megy Csizi majd Fehérvárra akkor át tudom venni,de ha jár feléd akkor odaadhatod neki és majd elhozom tőle valamikor,úgyis járok majd valamikor arrafelé.Egy számlaszámot majd tudnál dobni?
Előre is köszi.

000000000

Megelőztél a képpel:-)Kb mekkora a tengelye?

svejk