Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

Hello Szervósok!

Nem tudja valaki hogy hol lehet olcsó encodert venni? Egészen kis méretű kellene max 25mm átmérőjű, és 6mm vastag tengelyre kell. A+B kimenet (inkrementális??) Használt is jó. Előre is köszöntem!

Varga László

Akkor kellene egy(ESZ A SÁRGA IRIGYSÉG )topic is

Varga László

11676 -ra ment a válasz. (bocsi)

ht0cjk58i

DC motorhoz nem tud valaki olyan vezérlést ami önálló(nem PC) és tud fordulatszámot és írányváltást?

besirkyjh

Szia  

Mindegyik tud PC nélkül menni .

ht0cjk58i

Az addig okés.Kamera mozgatáshoz kellene egy önálló vezérlő aminek csak táp kell és kapcsolókkal és potival tudom vezérelni.

ht0cjk58i

Vagy oldjam meg PWM (PL:555 IC) szabályzással és utánna 1 írányváltóval?

besirkyjh

Igen , az jo lehet  

Alapbol egy vátoztathato ferkvenciáju TTL szintü négyszög jel kel neki és egy + vagy - 5V az irány váltáshoz .

ht0cjk58i

Köszönöm.
Akkor jól gondoltam.

000000000

Én sokáig így használtam a marógépemet is.[#eljen]

000000000

Egy 555-s IC és pár alkatrész.

62pb8zge

Szerezz egy villanyvasút trafót... :)

Szalai György

Kameramozgatáshoz talán nem is fordulatszám szabályozó kellene neked, hanem pozíciószabályozó.
(Ameddig tekered a potmétert, addig fordul a kamera és ott megáll. Ellenkezőleg tekered, akkor ellenkezőleg fordul és megáll.)
Vagy rosszul értem?

besirkyjh

Félig jol érted .A forgatáshoz tökéletes de itt van linearis mozgás is amikor sinen megy a kamera elöre hátra jobbra balra .

Szalai György

Ott nem lehet megoldás, hogy addig a távig fut a kamera a sínen, amilyen szöghelyzetbe állítod a potmétert? (Lehet helipot is, ha hosszú a sin.) Esetleg ameddig tolod a tolópotmétert.