Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Megoldhato az is , csak attol függ hogy kel-e ismételt és pozicionált mozgás .Ha kel akkor érdemes valami mikrocontroller vagy PC ( bár ez nem mindig oldhato meg ( pl : 24 orás felvétel fotozáskor ) de sokan használják a kis protméteres változatot .

ht0cjk58i

Félig meddig, egyenlőre csak a kamerát kellene mozgatnom horizontálisan és vertikálisan.
Léptetőre is gondoltam mint hajtás, fogaskerékkel.
Teszek pár képet fel az egyszerűség kedvéért.

ht0cjk58i

ht0cjk58i

ht0cjk58i

ht0cjk58i

ht0cjk58i

ht0cjk58i

ht0cjk58i

Szóval így nézne ki a kicsike.

000000000

Van egy ilyenem , kicsit átalakítva akár jó is lehetne.

http://www.musik-anzeigen.com/export/e81b871fb0536944e91e86c69e0d7.jpg

Csak nem tudom miért ide tette a dc szervó topikba mikor ezt lépfenével akarod sergetni. [#vigyor2]

ht0cjk58i

Ilyesmi lenne,DC vagy léptecs lenne a meghajtás de nem tom melyik a jobb.Van 2db Devalt behajtó motorom csak nem találtam hozzá vezérlőt eddig.Ezért gondoltam a léptecsre ahhoz van.

HJózsi

Pl át kellene alakítani a kép felbontását 800 x 600-ra ... ;) [#wave]

000000000

Mellesleg eladó ha érdekel, van benne egy 5 tengelye léptető vezérlő és 5 darab motor,tápegység, bordás szíjak és kerek meg hasonlók.
Egy sima DMX vezérlővel mozgatható.  

w987wzmm

Sziasztok!

Mikor érkeznek a motorok?  

svejk

ha az E240-ekre gondolsz, akkor a hatvani találkozón terveztük a szétosztást.
De sajnos még a holland barátunkhoz sem érkeztek meg:(
No de van még addig több 5 hét...