Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez jó ötlet lehet, a kapilláris hatás miatt az óntól meg is duzzad a sodrat, és befeszülhet a furatba. Kérdés kibírja-e az átlag 3-4 A-t?

svejk

H.józsiék már próbálkoztak de horror ár lett volna, igaz ők ragaszkodtak a bronzos keféhez.

Sz.József

Szerintem ennyi amper nem "ellenség"...
Eredetileg milyen hosszba lehet a sodrat a kefébe?

svejk

HJózsi

Füsbe ment terv lett belőle ...  kefe ár = használt motor ár ...

000000000

Gyárilag a Flex márkájú sarokcsiszolókban olyan kefe van ami 2-3mm kopás után nem használható tovább.
És ez nem azért van mert odáig van benne a drót.  
viszont az a 2-3mm mire lekopik csapágyas is lesz a cucc.
Van benne egy kis műanyag kütyü a kefében ami ha eléri a kopottnak számító méretet kilökődik és eltartja a kommutátortól.      
Viszont egy pár ilyen kefe ára 5-6e Ft 5 éve is.  
Nem tudom milyen anyagból lehet , de nem koptatja el a forgórészt és maga a kefe is elég sokáig bírja.  

svejk

Csak most már nem lesz több motor :(

PSoft

Akkor Te már biztos tudod,...hogy milyen menet van a keferögzítő dugókon.:)
De,..én is meg fogom tudni rövidesen,ha indul a gyártása(megmérem).:))

A döngölésről én is tudok(mostmár),rövidesen kapok infókat is a technológiáról.:)

Aztán,...hogy házilag kivitelezhető lesz-e,azt még nem tudom,de nemigen ismerek lehetetlent.:))

Persze,meg lehetne venni a kész méretes keféket is.
De,ez ugyan olyan,mint a,...NIXIE-óra építés.:))

PSoft

Az ezt megelőző "beszerzésnél" is azt mondtad.:)

PSoft

"Lehet galván réz réteget felvinni a felületére,..."

Lehet,hogy hüleség,...rézgálicos galvanizálás???

A kifúrt kefét a szorosan beledugott kivezetéssel az oldatba mártani,és galvanizálással "hízlalni" a rézréteget a furatban(na meg mindenhol).
Utána a kefe felületéről a felesleget eltávolítani?

A kefevásárlás,nem járható út.:)))

Szalai György

„De,ez ugyan olyan,mint a,...NIXIE-óra építés.:))
Gyártasz otthon nixie csövet is, argonnal töltött, öt litykós uborkás üvegből, CNC-zett számokkal?
„rézgálicos galvanizálás???”
Az csak kisiskolások kábítása szerintem. Kiválik ugyan a réz szemcse a felületen, de soha nem áll össze szilárd réteggé. Ronggyal letörölhető.

PSoft

A rácsokat/számokat,még be is válalnám.:)
A 80-as YAG-nak nem is lenne probléma.:))

Mindenesetre,teszek egy kísérletet a kisiskolás kábításra,legfeljebb,...majd jól eltitkolom,hogyha kudarcba fullad.:)))

PSoft

Remélem,Sasi erre téved,oszt elárulja a "tuti" galvánreceptet.:)

HJózsi

Ez nem tűnik rossz árnak, pláne, hogy egy párra vonatkozik, nem egy db-ra mint http://store.eurtonelectric.com/brushesservoandtach1110020-1-1.aspx" TARGET=_fnew>ITT. A gyártótól  $11.87 USD net Ex Works, Crewe, UK. árat kaptam + szállítás.