Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szalai György

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=530506" TARGET=_fnew>http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=530506
Azért ez sem kutya füle, és még egy borotvapenge is jár hozzá, ha nagyon elkeseredne az eredménytől a tisztelt vásárló. [#sir]

PSoft

Köszönöm,ilyen "receptkönyvre" gondoltam.[#worship]

svejk

Most elbizonytalanodtam...De úgy emlékszem M10x1.

Igaz hogy amcsi moci de pl. a hátsó csapágy is metrikus 608-as. Az első csapágy furata 3/8"-os, külső átmérője viszont 22 mm-es. Az első pajzsban M4-es menetek vannak, de a motor összefogató csavarjai valami UNC menetesek.

Szedlay Pál

Igen jól tudod. Réz-szulfát + kénsav+ adalék, nagyon szép, vastag réz réteget lehet leválasztani.
Az adaléktól függően félfényes és fényes között változik a felület minősége és a belső feszültségeket is egészen jól kordában lehet tartani.
1200 literes kád mellett dolgoztam, az enyém volt.
E mellett volt még egy 900 literes nikkel szulfamát is, ez az országban a második legnagyobb volt a pénzjegynyomdáé után.
A cianidos réz előnye a szulfátoshoz képest, hogy jobb a mélyszórása és nagyobb árammal lehet menni.
Az otthon barkácsolt fürdőknél nagyon csúnya durva lesz a leváló réteg. Mindenképpen nagyon kicsi áramsűrűséget javasolok otthonra. Türelmesen.
Az oldat hőmérséklete sem mind1, Ha melegszik az oldat, hűteni kell.

svejk

Nem igaz hogy nincs senkinek az ismerőse körében olyan aki ismer Morgan-os dolgozót.
De ha jól rémlik Vácon is van(volt?) szénkefegyár.

svejk

Az a kefe elég cinó, kétszer ilyen hosszúak az újak.

Szalai György

Már azt sem egyszerű meghatározni, hogy pontosan milyen „szénkefe” szükséges.
http://www.morganhungary.hu/technicalsupport/orderbrushesform.htm" TARGET=_fnew>Itt találtam segítséget.

besirkyjh

Ezek elég közel vannak méretben és még megfizethetö is .Lehet ha találnánk gyártot akkor még olcsobban kijönnénk .Nekem kapásbol kellene vagy 30 - 40db !

http://www.argep.hu/trend/SZEN/Szenkefe-4-6.html" TARGET=_fnew>Skil?

besirkyjh

Szia  

Lehet elég lenne csak ugy ránézésre ?
Van minta dögivel !!

Kicsa

A gond az,hogy nem megyek Debrecenbe. :)
Ott valószínűleg az összes motort elviszik?

svejk

Remélem nem kell hazacipelni őket, valamint a haveromnak is ki kell fizetnem az árát.

svejk

Tökéletes, gyanítom ez a sajátja, csak az ár...100 db-nál is több mint 4 dolcsi és kérdés hogy párban vagy csak egyedül.

sasi

No, idetévedtem [#smile].
A tutit nem tudom megmondani, de a következő receptet régebben kipróbáltam:
1 l forró vízben oldjunk fel 200 g kristályos réz-szulfátot (CuS04*5 H2O). A kristályok teljes feloldása után szűrjük le az oldatot szűrőpapíron, majd adjunk 25 ml tömény kénsavat, vagy 68 ml akkusavat hozzá.
A pozitív elektróda két rézlemez, közte a negatívon a galvanizálandó tárgy, melyet feszültség alatt merítjük a folyadékba, de előtte alaposan zsírtalanítani kell.
A feszültség 1.8-3 V közötti, az áramerősség 1-2 A/dm2. A fürdő hőmérséklete 20 fok alá ne essen munka közben.
Ha jó volt a hőmérséklet, a feszültség és az ármerősség, 1 óra elteltével kb. 30 µm vastag réteg képződik a tárgyon, 10 óra eltelte után a réteg vastagsága eléri a 300 µm-t.
A galvanizálás közben fontos az elektródok és a tárgy jó elektromos érintkezése.