Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

KoLa

Gondolom, jó lett![#taps]

Sz.József

Van kreativitás / türelem bőven...
Gratula.
A motor túlsó fel hogyan (hová) volt rögzítve?

PSoft

Ezeknek a motoroknak az első pajzsai a külső,palást átmérőn is esztergáltak,meg ott az illesztőváll is rajtuk.

Egy négypofás TOS fogta az első pajzsot,az illesztővállon.
A hátsó,toldani kívánt tengelyvégben meg,ott a gyári csúcsfurat.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/E240_tengelyhosszabb%edt%e1s/IMG_3725.JPG" border=0>

000000000

Üdv. PSoft! Csábítóan szép munka :) és amit kérdezni szeretnék, svejk említette az encoder tárcsát itt "feb.28.08:46 Válasz #11744 " ez majd lesz Debrecen is? Köszönöm a választ előre is.

000000000

...egy kicsit nem figyelek oda és milyen remekművek születnek!
[#eljen][#worship][#integet2]

s7manbs8

A #11807  beszólásomban levő képen jobbról a 2. motort sikerült beizzítani, az SMC féle szervó vezérlő programmal. Olyan furcsaságot csinál, hogy kb. +-30 encoder pozíció értékben ugrándozik, ide oda eléggé összevissza. A paramétereinek valami jó kiinduló pontja mi lenne, nem tudja valaki ???  

(FP)= fixed point érték

LimSpd:   .byte 2   ;P0,Velocity limit Integer
GaSpd:   .byte 2   ;P1,Velocity feedback gain (FP)
GaTqP:   .byte 2   ;P2,Proportional gain (FP)
GaTqI:   .byte 2   ;P3,Integral gain (FP)
LimTrq:   .byte 2   ;P4,Torque limit Integer
GaEG:   .byte 2   ;P5,EG feedback gain (FP)

Svejk te ezt ezelőtt még a múlt században lehet kivesézted már, vagy nincs ennek a programnak valami bugja amit én még nem tudok ?

s7manbs8

Na, közben kicsit elszórakoztam vele így:

LimSpd:300
GaSpd :8
GaTqP :0,1
GaTqI :0,008
LimTrq:180
GaEG  :0

értékekkel kb. jó lett, encoder 500 rés/fordulat így max felbontásában 2000/fordulat a pozíció, 20V tápot adtam nekijem ha valaki hasonló cipőben járna.

279nwbpsa

Én valamiért csak 100 réses tárcsával tudtam szóra bírni,nem is forog túl gyorsan... :(
Az 500-as tárcsával mindig csak ugrott egyet és azután letiltott... :(
A Kozo-féle progival állítgattam amúgy.
Táp 24V egyenirányítva.

svejk

EVIG ERG 380-105

Hajtáspanelban tudna nekem valaki segíteni?
80-as évek technikája, tirisztoros hajtás.

000000000

Üdv,mibe fájhat manapság egy ~50W dc szervó motor szabályzóval?  Nem bolti árat, annál inkább épített szabályzós árat szeretnék kérdezni.  
köszi

HJózsi

Szerencse kérdése, 30 és 50 között ...

000000000

s7manbs8

Majd megsasoljuk a tiedet is, meg a többi dolgot is. A programba is tudok belenyúlni  a forrást módosítva ha valami teszt kell pl.

s7manbs8

Van még egy valami 50 réses tárcsám egy másik motoron, azt ma akarom megnézni, ha elérek odáig, elvileg közel járok hozzá.

s7manbs8

Na most ez az 50 réses egy 200 lépéses léptető motor felbontását éri el egész lépésbe, ha egy bitet se ficeregne, ez elég kevés, de áttétellel valamit javul a helyzet viszont gyorsnak gyors lenn érdemesebb lenne nagyobb tárcsát rátenni mondjuk.