Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Majd, kiderül, ha kimarja valaki. A kép, az csak kép.  

000000000

Többször tapasztalom, hogy van, aki rosszul választja meg a gravírtű beállítási adatokat domborműmaráshoz. Következmény, csíkozott marás, és más hibák.
Ezért, készítettem egy beállítási mintaképet 30 fokos 0,3 mm hegyű gravírtűhöz. Ez, a legtöbb munkához jó.  
(Más marószerszámoknál is használható, annak adatai szerint.)  
A sebesség adatok, a munkasebességeket határozzák meg. A géped adottságainak megfelelően írd be.  
Nefeledd, a nagyobb sebességhez nagyobb szerszámfordulat tartozik. Ha, nincs összhangban, ég az anyag, vagy törik a szerszám.  
Eben a beállításban a tapasztalat a legjobb tanácsadó.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Gravirt%fc%20bealitas/Grav%edrt%fb%2030%20fok%200-3%20bealit%20.jpg" border=0>    

bznc93pf5

hát ez szuper!

KÖSZI!![#worship]

3vv2btrhv

http://www.bayerpattern.com/wp-content/uploads/2011/08/IMG_0447F_SQ_800h_dig.jpg" border=0>
Szokjuk a gondolatot , igy fogunk majd rajzolni .

s7manbs8

Már aki tud rajzolni ... :)

D.Laci

5 éve igy rajzolok....

9b6n3fn2n

szerencsés ember vagy. digitalizáló táblám nekem is van, de ez azért nem ugyanaz

3vv2btrhv

000000000

Nekem tökmindegy, mire rajzolok!
Az életbe meg nem mondja róla senki, hogy mi akar lenni!

000000000

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni abban hogy relief marásnál elmegy a marás.Pl ha marok egy 20cmx10cm es téglalap alakú dolgot akkor kb 30%is megy szépen a marás utána pedig elkezd kikanyarodni az y tengely mentén oldal irányba a minta.Ez mitől lehet?Köszi

000000000

Nagy valószínűséggel, melegszik a rendszered. Motor, vagy vezérlő. Vagy mindkettő.  
Vagy laza vezeték bekötés. Megnézheted a Mach3 -ba a jelszélességet is.
Vegyél vissza az áramból. Esetleg a gyorsulásból is.  
Milyen vezérkőd van?  

000000000

Valószínű, hogy nagyobb sebességen járatod, mint amit elbír a rendrosszed lépésvesztés nélkül. Valami elkezd szorulni a melegedéstől egy idő után.

000000000

H1 CNC vezérlőm van.
Motor 1.8Step ,orsó 5mmes.
A beállításom pedig:Step per:80
Velocity 7000
Acceleration 800

Rabb Ferenc

A sebességet kapásból vedd vissza max 4000-re. Mekkora nyomatékú motorod van?

000000000

A nyomatékot hol tudom megnézni mert nincs ráírva a motorra?