Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

kuner

Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy actus power ac motort hogy lehet meghajtani? Enkóder kihagyása nélkül szeretném pörgetni, fix tápfeszről. Ez hogy oldható meg, ha lehetséges egyáltalán?

ANTAL GÁBOR

Köszi tegnap estére már ez a rész tisztázódott Még várom a hozzászólást habár van egy halvány remény : The motor type used can be changed within the same group by altering the Cn -2A setting( a használt motor tipust ugyanazon a csoporton belül meg lehet változtatni a Cn-2 beállítás megváltoztatásával . Persze magyar módra jön a következő kérdés lehet e nagy vezérlővel kis motort hajtani ?

SVEJK !!!! D Laci Olvastátok?

Bencze András

ABB frekiváltó tud vcs nélkül 3f. PM motort pörgetni, de pontos szöghelyzetet ne kérj.

svejk

Nem volt még dolgom SGDB-vel.

svejk

Az Actus Power-ek aszinkron motorok.

svejk

Belelapozva a manaul-ba...
Az SGDB15 vezérlő estén a CN-0037 paraméterezésével tudsz SGMG, SGMS vagy SGMP motor közül választani.
(valószínű 1,5kW-osban nem gyártanak az SGM sorozatból, legalább is én még nem láttam)
Első ránézésre nem valami barátságos ez az SGDB vezérlő. :(

svejk

Az a fajta is amit tegnap hirdetett Kozo az adok-veszekben?

svejk

Persze türelemmel logikával ki lehet biztos sakkozni az illesztést.

Bencze András

Annyi fogalmam van erről, hogy talán a ferdeszeműek csinálják és nem DC vagy léptető. Adattáblából kiderül az is hogy jó-e a 240 Hz-es.

ANTAL GÁBOR

köszi  én is megnézem . Nekem csak 400 wattos motorom van ( pont Kecskemétről) azt kellene hajtani.( step dir rendszerben)

Bencze András

Érdekességképpen ilyen az PM szervó frekvenciaváltóval mozgásvisszacsatolás nélkül.

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/p-m-servo-frekvenciavaltoval-kiserlet-cciuT5trEJ9RFrCs

000000000

Megnéztem a SGDB 15ADP-s vezérlőmben ezt a CN-037-es paramétert.  
Sajnos én se tudok mást mondani mint Svejk nagymester.
Ez a 3 típus közül lehet választani SGMG, SGMS, SGMP.
A CN-02 paraméter alatt nem találtam semmi a motorra vonatkozó beállítást.

ANTAL GÁBOR

Adott egy SGDB 15ADG szervopack ( tudja a pozíciót). Az utolsó betű "G", de le is kaparva ill egy másik helyen(félig)lefestve . Olyan mintha valaki szándékosan el akarta tüntetni a G betűt. (ami azt kódolja hogy SGMG motor járna hozzá.  Én sima SGM motort szeretnék ráakasztani. A doksi szerint az a különbség hogy a sima 3000 es a G 1500 as fordulatú . Biztos valahogy át lehet programozni ( a kaparás is ezt sugallja ) De hogyan ?? Kinek volt már dolga vele?

000000000

Viszont a CN-2A paraméter alatt megtaláltam ami jó lehetne , de nem engedélyezi arra a bizonyos 106 értékre állítást.
Ezt dobta hibaüzenetként.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/Yaskawa/Hiba.JPG" border=0>

svejk

Nem hinném hogy 1,5 kW-os vezérlővel kellene ezt a motort hajtani, amikor még vagy 3 féle olcsóbb vezérlő tökéletesen támogatja ezt a motort.