Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Tényleg köszönöm! Üdv. Jenő

svejk

Ne köszönd, próbáld ki és számolj be az eredményről! :)

000000000

nekem olyan gondom lenne hogy a mach3 nem érzékeli a motorokat és hogyha a motor valami hibakódot dob ki és megáll attól a többi motor és a progi megy tovább hogy lehetne ezt megoldani hogy ilyenkor lenyomja vész stopot  

000000000

Nem találom az SW20-at a doksiba!
Merre Keressem?

000000000

vagy az enkodert hogy kössem rá a számítógépre

svejk

dcsaba

Tibi keress meg, látom több, vezérléssel kapcsolatos problémád van. Emailben segítek ha tudok.

000000000

000000000

Kedves Kollégák!
CACR-PR03AC3FRY40  
CARC-PR07AC3FSY42 Servopack-okkal tervezek vezérelni egy három tengelyes marót. A Mach3-al szeretném vezérelni.
Addig jutottam, hogy egy motort a párhuzamos porton keresztül Mach3-al forgatok előre-hátra, gyorsabban-lassabban.  
Kérdésem: A Mach3 párhuzamos port korlátozott ki és bemenetei miatt melyik input és output jelek a legfontosabbak a Mach3-nak?
A fenti vezérlőkhöz van illesztő áramkör? Kapcsolási rajz?
Most a Step-Dir jeleket opto csatolóval leválasztotta, de a doksi alapján a Servopack-ban vannak opto leválasztó. Bonyolítsam leválasztó panellel, vagy direkt ráköthetem a printer portra?
Ha valakinek van iyen tapasztalata kérem ossza meg velem!

svejk

Mondjuk én a RACK tipusú xxx BCxx-ben néztem.

svejk

Minimál esetben elég a 3 szál drót a szervo felé.
PC GND-step-dir

Leválasztás miatt felesleges a plusz opto, tökéletesen elég, és elég érzékeny a servoban levő, mehet az LPT-ről közvetlen.
Zavarvédelem miatt hosszú kábel, vagy pl. plazmavágó, esetén érdemes az LPT-hez közel egy jelerősítő, esetleg szimetrizáló, és kis impedancián vinni a jelet a servoig.  

svejk

Hopsz, itt SW2  23. oldal.

svejk

Ja, a végállásokat én a szervora szoktam bízni.  
A SON jelet érdemes előállítani, illetve az error kimenet felhasználni a mach tiltására.
Persze ezeket lehet/kell is össze vissza kapuzni, bonyolítani, általában mindig a gép dönti el mit érdemes elkövetni.  

000000000

Hú ez nagy siker élmény volt!
Az SW2 2 volt csak zárva.
A 3.-at is zártam és Működik az irányváltás.
Itt a 23 oldalon a táblázatban van
Sign + Pulse
Two-Phase Pulse
CW Pulse módok.  
Mi a különbség, miért használják ezeket?