Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Bekötését is tudod ? Nekem is van egy ilyenem elvileg, csak még nem tudtam beüzemeltetni, eddig.

besirkyjh

Szia  

Igen tudom . A Dlaci és a Svejk is sokat forglalkoztak ezzel és bizonyos határok között nagyon jol használhato kis vezérlö .
Szegény Snecit most hagyjuk ki mert van Naki mit csinálni .
Megoldhato ez szintén házon belül de elöbb kellene rola több info és egy müködö bevűált kisméretü nyákterv és akkor van itt olyan ember aki letudja gyártani Nekünk .
Egy hasonlo Projekt kellene mint annak idején az A300 volt .
Nyitni neki egy külön topickot ha kel !  
Tudomásom szerint az E240-hez is használhato de az encoderrel vannak valami gondok .Ezeket az infokat lehetne egy saját topickban össze gyüjteni és össze szedni .

Benel

Nekem is van pár darab ...Ha leveszed a műanyag burkolatot az az enkoderről
1 - GND
2 - A
3 - +5V
4 - B
az egyes láb egy fehér ponttal van jelölve.
A nyomtatóban 24V-ról működött.
Valami olcsó DC servo vezérlő hozzá ?

000000000

besirkyjh

s7manbs8

Na, köszi már az infókat mindkettőtöknek, meg is nézem hogy akkor hozzá tudnék csatlakozni és hajtani is tudom elvileg ha rákapcsolódnék majd. A végén még haszna is lesz nem csak a port fogja a polcon ott valahol a sok limlom közt ... :)

000000000

s7manbs8

Egy hidat ráakasztok hagy menjen ... olyanom van ami kis ampert elbír simán.

c2nsu773m

OK!

Átmentem a DC-be![#vigyor2]

s7manbs8

Meg a encoderét esetleg nagyobb motorhoz is hozzá lehetne toldani ...

279nwbpsa

Yaskava Servopack (CACR-SR)beüzemelésében tudna valaki segíteni?
34pólusú csati van a nálam lévő vezérlőn,de szinte csak 50pólusú csatival szereplő adatlapokat találok. :(
Ha esetleg üzemelt be ilyen csatlakozójú vezérlőt valaki,kérem segítsen...

besirkyjh

Szia  

Szerintem ez jo lenne hozzá .Többen használják (használták ) itt is .

http://elm-chan.org/works/smc/report_e.html" TARGET=_fnew>SMC

svejk

Kb. a a Yaskawa korabeli vezérlőjének a 80%-a CACR-SR, nálad nagyon fontos a további betűk, azaz CACR-SR-A5-AD1-KR.  
És ebből az AD1 ami fontos, ez jelöli azt, hogy még senki nem talált hozzá leírást, valamilyen OM verzió.
Sebesség szervonak próbáltam, annak tökéletes, step-dir előkével nem próbáltam.

c2nsu773m

Snecinek van ilyen kis DC vezérlője , nekem már volt a kezemben. Kb 3cm x 7cm
Esetleg ha több motor is van érdemes lenne legyártati vele!