Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Köszönöm a pontosítást.Igen,erről a típusról van szó.
Segítséggel eddig sikerült megpörgetni egy 1,5V-os ceruzaelemről.
Az előke használatához,kb 16 vezeték megy a CN1-re.
Ebből kb. 8 ismert.Meg persze az encoder.
Sajnos az eddig általam fellelt 34lábú csatik más pin kiosztásúak... :(
Jó lenne azért valamiképp összehozni...ezért is gondoltam,hogy írok ide...

besirkyjh

Szia  

Igen tudom . A Dlaci és a Svejk is sokat forglalkoztak ezzel és bizonyos határok között nagyon jol használhato kis vezérlö .
Szegény Snecit most hagyjuk ki mert van Naki mit csinálni .
Megoldhato ez szintén házon belül de elöbb kellene rola több info és egy müködö bevűált kisméretü nyákterv és akkor van itt olyan ember aki letudja gyártani Nekünk .
Egy hasonlo Projekt kellene mint annak idején az A300 volt .
Nyitni neki egy külön topickot ha kel !  
Tudomásom szerint az E240-hez is használhato de az encoderrel vannak valami gondok .Ezeket az infokat lehetne egy saját topickban össze gyüjteni és össze szedni .

svejk

Gondolom Sneci előke.
Kell neked a +24V, a SON, és az InpA bemenet,
+-12V, GND, A-B encoder kiemenetek.
ez cirka 10 vezeték.

Nem értem mi a más nálad, minden http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/CACR_SR_AD1.JPG" TARGET=_fnew>AD1-esnek ez a kiosztása.
Legelőször Antal Gábor fórumtársunk fejtette vissza.

A belső potikról és jumperekről semmit nem tudok.
Nemes Mihály Fórumtársunknak nem sikerült beállítania a step/dir előkéhez, de nála már az elején egyéb furcsa dolgok is történtek, adattábla hiányában a motor sem biztos hogy passzolt Neki.

000000000

279nwbpsa

Igen,Sneci készített előkét.Köszönet neki ezért!
Annyi volt a gondom,hogy Antal Gábor mappájában lévő rajzán nem minden volt megnevezve.
Amit most mutattál rajzot,azon szerepel több eddig számomra nem azonosított pin,amik szerintem kellenek az előkéhez.
A tévedés jogát fenntartom,hiszen egyáltalán nem értek ehhez...csak próbálom összehozni...
A motorok a vezérlőkhöz valóak.Remélem nem lesz velük gond.
Köszönöm a segítséget!
Meló után megpróbálok valamit ügyködni...

besirkyjh

svejk

Igen, mert Antal Gábornak csak sebességre kellett, oda elég volt az a pár kivezetés.

000000000

x4rhew5r3

Szia Tamás,
http://freecnc.hu/Downloads/Docs/StepDirIFxmega_1c/Yaskawa%20CACR_34pol.doc" TARGET=_fnew>Itt van a 34 pólusú csatival szerelt CACR
bekötése a step/dir előkéhez.
Remélem nincs benne elírás, én nem tudtam letesztelni.

c2nsu773m

OK!

Átmentem a DC-be![#vigyor2]

279nwbpsa

Szervusz!
Nagyon köszönöm!Délután-este tesztelem! :)

279nwbpsa

Yaskava Servopack (CACR-SR)beüzemelésében tudna valaki segíteni?
34pólusú csati van a nálam lévő vezérlőn,de szinte csak 50pólusú csatival szereplő adatlapokat találok. :(
Ha esetleg üzemelt be ilyen csatlakozójú vezérlőt valaki,kérem segítsen...

spgkgiiaa

Nekem annyit sikerült kiderítenem, hogy ez a széria a Fuji Machine OEM terméke.

svejk

Kb. a a Yaskawa korabeli vezérlőjének a 80%-a CACR-SR, nálad nagyon fontos a további betűk, azaz CACR-SR-A5-AD1-KR.  
És ebből az AD1 ami fontos, ez jelöli azt, hogy még senki nem talált hozzá leírást, valamilyen OM verzió.
Sebesség szervonak próbáltam, annak tökéletes, step-dir előkével nem próbáltam.

ANTAL GÁBOR

szia! én már régen tudom hogy a 23-26 ill 13,14 lábakon jönnek az encoder jelek de nem találtam meg az alap sch t és lustaságból halogattam a pótlást. (közben nyugdíjba mentem és a doksi valószínűleg a munkahelyi gépemen van ) persze aki személyesen  megkeresett azt tudtam informálni