Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

köszönöm ez már legalább egy támpont én hirtelen olyan 70kg számolgatam amit lökdösnie kéne

Rinaldo

Szia!
Írtam neked az imént légyszi küldj árakat.
Ü:Dénes

xg2w6ib9x

Halihó !

Kaptam néhány Gamma gyártmányú szervomotort.
Az van ráírva, hogy "Serleges szervomotor"
A neten próbáltam keresgélni a típust (8M1-21) illetően, de semmi érdemlegeset nem találtam.
A motor 220 voltról jár, 30 W-os és 1500-at pörög.
Bocs, ha nagyon hülye a kérdés, de ilyen kategóriájú motor egyáltalán alkalmas lehet bármilyen CNC-s mozgatási feladatra ?

bznc93pf5

sziasztok.

keresek valakit aki Omron szervó vezérlő paraméterezésben tudna segíteni.

svejk

Felejtsd el, nem sok mindenre jó. :(

svejk

xg2w6ib9x

Köszi !
Egyébkény eredetileg mire használhatták ezt.
Furcsa, hogy csak 30 W-os és emellett van vagy 3 kiló egy darabnak a súlya.
Valahol elfekvőben voltak ezek, teljesen újak.
Valamire csak jó lehet [#confused]
(levél nehezék, vagy ilyesmi [#smile])

bznc93pf5

Omron R7D-AP04H
http://san-furniture.com/ordered/1660/pic/cnc/l45d003-6.jpg" border=0>
a probléma, megvettem a 4.tengelyhez a vezérlőt, meg is érkezett, pár nap múlva bekábelezem és utána végre működhetne úgy ahogy kellene ha a vezérlő is be lenne állítva. korábban már kb.4-5 éve már állítottam egyszer az egyik vezérlőn de nem emlékszem pontosan hogy csináltam, akkor is segítetek.

svejk

Smartstep?
Ebben nincs gyakorlatom, passzolom. :(
Ezeknek a gépkönyvei nagyon jók kis türelemmel minden megtudható bennük.
De ha a többi tengelyed ugyanilyen miért nem olvasod ki azokból a paramétereket?
Soros porton pár perc az egész.

svejk

Tudtommal orvostechnikai, vagy labortechnikai cuccokban voltak. Én is láttam pár éve Csömörön egy konténerrel, azok is újak voltak.

bznc93pf5

xg2w6ib9x

Hát, köszi az információt.
Azért kipróbálgatom, mielőtt kiselejtezném.

svejk

Igazából semmi különleges, de ide írom mert már le van süllyedve a topic.

Lidl-s fogyasztásmérővel méregetem az ébredező gépemet.
(a mechanika egy 1200 kg-os gyári marógép, eredetileg 1kW-os DC servok voltak a mellékhajtásokon)

Minden egy elosztóról megy, így könnyű volt a mérés.

PC (Dell GX620) + 17" LCD monitor = 105 W

PC + 17" LCD monitor + vezérlőszekrény (nyugalomban levő 4 db 800 W-os servopack, G7-es frekiváltó, tápegység, pár relé, kevés elektronika)  = 140 W

PC + 17" LCD monitor + vezérlőszekrény + futó spirálteszt (3000 mm/perc, 2000 mm/s2 motortuning adatokkal, kikapcsolt főorsó mellett) = 145 W

Ha van kedve valakinek és van kéznél ilyen fogyasztás saccolója gondolom szívesen látnánk ilyen adatokat.

Akár szabványosíthatnánk is a méréseket. :))

xg2w6ib9x

Halihó Svejk !
Kipróbáltam a serleges szervomotort.
230V-ot kap a gerjesztő tekercse egy 4 mikrós kondin keresztül, a vezérlő tekercsére pedig egy szabályozható toroidon keresztül kapja a feszültséget.  
Maximális feszültség esetén (úgy, hogy két ujjal fogva tartom a tengelyt és közben feltekerem a toroidot) vissza tudom fogni a motort, de érzésre nem annyira kicsi a nyomatéka. Megfelelő áttételezés után szerintem ez egy kis kezdő tényleg csak hobby célú gépet képes lenne elhajtani.  
Nagyobb gondnak látom, hogy a fogazott tengelyhez hogyan lehet bármit korrektül hozzáilleszteni.
Szóval, egyelőre mégsem selejtezem ki a gammás motorokat, mert látok bennük fantáziát.[#papakacsint]

svejk

Csak a pontosság kedvéért, Magi féle spirálteszt G64-ben futtatva.