Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Ismeri valaki a SanyoDenki BL Super PY2-es servo drivereket, vagy P5 motorokat?
Milyen elven vannak a kommutációs jelek összemixelve az encoder jelekkel?
Emlékezettőül egy kép a motor adattábláról:

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuFnR-_7D6IUegyk89YIamzfXxJlNU5jQO8DNZknBlGu4NhoZ6Bg" border=0>

279nwbpsa

Bocs,hogy beleszólok,de nekem is többek segítettek,mikor ezzel a témával szerencsétlenkedtem...
A nálam lévő Cacr SR bekötése nem lehet jó támpont számára esetleg?A vezérlőim  működnek végül is asztalon,csak nincsen finoman beállítva...

krnj79r9n

Szervusztok,

Hozzá jutottam néhány Yaskawa AC szervó pakhoz. Kérdésem főleg Sneci-hez irányul, de bárki aki olvassa és esetleg tudja a választ ne fogja vissza magát. :-)

Mivel analógok a vezérlők, ezért lenne szükségem a Sneci féle step/dir előkére és reménykedem, hogy azzal működésre lehet bírni azokat.

Tehát a típusok:
Vezérlő: YASKAWA SGDA-02AS
Motor: YASKAWA SGM-04AWNS11

És ugyan ilyen pakk van 200 W-os kivitelben is.
Nagyon jó lenne ezeket egy ilyen step/dir előkével működésre bírni.

Aggodalmam, hogy esetleg nem működne vele, főleg a motorban lévő 12 bites abszolút enkóder (típusszámban a "W") miatt van. Remélem ez alaptalan! :-)
Az NS11 a típus végén nem tudom mi, a Yaskawa doksiban a típus azonosító magyarázatánál nem találtam rá utalást.

Ami még nem tiszta (és még mennyi minden) hogy a vezérlő végén lévő "S" karakter szerint ez a pakk sebesség és nyomaték vezérlésre való (analóg bemenetű). Ha "P" (digitális bemenet) végű lenne az a pozíció szervó vezérlés. CNC-hez nekem ez kell. Vagy pont azért van szükségem az előkére, hogy az analógból "S" végű, kvázi digitálisat azaz pozíció szervót csináljon?

Köszönöm előre is a segítséget.

svejk

Ha rátekintesz az #1390-re akkor meglátod magad is a választ.

279nwbpsa

krnj79r9n

Boccs elírtam a vezérlő típusát!
Tehát SGDA-04AS (tahát a 400 W-os)
Csak most a 200 W-os volt a kezemben.

svejk

És láttad?  
Köszönő viszonyban sincs az I/O csatlakozó formája, helye, elrendezése a Te szervódéval.

svejk

Működik vele.
Az encoderre ne legyen gondod, de gyébként átkapcsolható normál működésre is az abszolut.

279nwbpsa

Mondom,megnéztem.Így természetesen láttam,még laikusként is a különbséget.
Pusztán segíteni szerettem volna,csak nem olvastam eléggé vissza...

krnj79r9n

Na ez jó hír! Köszi Svejk!

Tehát ezek szerint minden további nélkül üzemel a Sneci féle step/dir előkével.
Meg lehet erről az előkéről többet tudni valahol?
Létezik róla leírás? Snecinek nincs egy honlapja, ahol írna róla?
És az áráról lehet tudni valamit? Vagy ezt inkább vele privátban az e-mail címén?

zoli0302

Te adnál ezért a vezérlőért 17000 Ft ot ?

svejk

Úgy tudom nem gyártja már, talán 15 körül volt az ára.

svejk

Csak ha biztos lenne a siker.
Szerezd meg pénz visszafizetési garanciával.

s7manbs8

Amúgy ipari szinten évente mennyit adogatnak el vajon ilyen szervó vezérlők stb.-ből a világon és kis pici termelőképességű hazácskánkban ?

zoli0302