Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

köszönöm ezt még nem találtam meg

279nwbpsa

Véleményem szerint ez az,ami kell a vezérlőidhez... :)

c2nsu773m

Ha ki szeretnék váltani egy 750W AC motort léptető motorra milyen teljesítményűvel tehetném meg?

krnj79r9n

Szervusz Tamás,
Közben válaszoltam neked e-mailben is a kérdésedre.
Azt hiszem értem :)
Ez csak nem a Sneci előkéje?
Most próbáltam a freecnc.hu-t keresni, ahová a doksi linkel és bár az közvetlenül nem elérhető, de valami tárolt változatból megtaláltam és lás csodát Snieder Laci honlapja. :-)

000000000

Nem tudod minőségileg kiváltani.
Ha viszont megelégszel közelítő, rész megoldással, akkor egy 750 W/3000 rpm szervómotor helyett már egy 3.1 Nm-es léptető motorral megpróbálkozhatsz. Azonban 2000-3000-es percenkénti fordulatról és nagyobb dinamikáról ebben az esetben ne álmodozz, ha az is fontos, ne legyen lépésvesztés.

zamek

Szia!
Nekem is van ilyen motorom.
Jutottál valamire?

svejk

Ma felvállalom az ügyeletes kekeckedő szerepét! :((

AC motor sok féle van, de bízzunk benne hogy AC servora gondoltál a topic címe miatt is.
A léptetőmotorokat nem a teljesítményükkel szokták jellemezni, osztályozni hanem a tartónyomatékukkal.

Valami gyári gépben kellene a kiváltást eszközölni? Mert akkor bizonyára ki van használva az AC minden előnye.

Egy általános 750W-os AC szervo 3000-es névleges fordulatszámmal és 2,4 Nm-es nyomatékkal rendelkezik.  
Ha ezt átvetítjük a lépetőmotorok általános adataira miszerint a léptetőmotor 600-1000 1/min fordulatig használható kielégítő nyomatékkal, akkor azt mondanám használj legalább 6 Nm-es lépetőt természetesen értelemszerű áttétel módosítással.
Egyéb paraméterek tekintetében lásd az előttem hozzászólót.
De ki tudja mi is kell neked???

svejk

Sajnos semmi. Sokat nem éri meg ezekkel foglalkozni, dobtam félre.

c2nsu773m

000000000

Valaki nekem nem tudna 1db encoder kábelt csinálni vagy esetleg , hogy honnan lehet venni csatlakozót mert kellene DR-2 YASKAWA VEZÉRLŐ és egy hozzá tartozó 750w ac servo közé

Peppe51

tanácskérés (4 axis xyzr: 700x700x300x360fok, 5-10 mikronos pontosság)
építési sorrend? (ACAD ok)
- ac szervok vezérlővel
- pc + kártya
- software + programozás
- tanulságok után a mechanika tervezése.

Vagy csináljam meg a mechanikát fogasszíjasra és utána jöhet az AC?

svejk

Pl. Farnell.
A Honda csatlakozók közt keresd.

Szedlay Pál

Ne akarj otthon ilyen pontosságú gépet építeni, csalódni fogsz.
Pontosítsd a pontosság fogalmát, nálad mit takar?

000000000

köszönöm ezt még nem találtam meg

000000000

Én, megvalósítottam ilyen cserét. 6,4 Nm léptetőt raktam helyette. Mondhatni, tökéletes lett.
Évek óta kivallóan működik.