Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

k439jucz4

Mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos hozzászólásokat! Ez így elég kompakt megoldásnak tűnt, de ezekszerint a képlet nem ennyire egyszerű... Azért még nem adtam fel! :)
Péter forgatója elég meggyőző mind a képek, mind a videók alapján.  

Péter!
Hogyha ez az út nem járható, akkor zargathatlak egy hasonló megépítésének ügyében?

bmejdz9nu

Én hobbysta vagyok... rendelésre nem dolgozom...
Magamnak mint hobbysta csak 200Ftos órabért számolok - ennyit tudok... azaz ennyit ér a végére amit csinálok :)
Ha főállásban ezt csinálnám... akkor pedig olcsóbb a HAAS-tól venni egy forgatót:)

Viccet félretéve...Gyerünk neki... ott a rajzok és videók... utólag is elmondhatom, hogy jó lett!
Jó minőságű csapágyakat alkalmazz!!! Nekem NSK-k vannak benne! A "kétes" minőség a körfutás rovására megy! (de itt nagyon)

A lényeg, hogy a végén saját magát fejezze be a forgató, hogy pontos legyen! Mint a marógépnél ha saját maga marja síkba az asztalt és marja a nútokat akkor minden pont referenciának vehető...

Egyébként el kellene (megint) vinnem a talira... Talán akkor csak 5000Ft az asztaldíj :) Árajánlatokat elfogadok rá :) de "csak" DC szerómotor van rajt :)

bmejdz9nu

Mit? Nyúlásmérő? RS232 kimenettel?:) aztán egy PC figyeli? Windows-al :)
2-3mm-ernél már rég leoldana a 128 bit max hibatárolóval... max lehetséges hibahatár a két tengely között ezáltal kevesebb mint 1mm...dehát az is már szőrnyű...
Persze ez egy méteres fesztávon még elfogadható szöghibát jelentene...

000000000

Az mit jelent, hogy aluprofil belső furatában? Teljesen zárt helyen megy a lézer? Nehogy belenyúlj, és azért kapcsoljon le!

bmejdz9nu

Igen. Persze lehetne kint is... lehetne egy csőben is...

k439jucz4

A "zargatást" nem is úgy értettem, hogy te készítsd el, hanem ha elakadok valahol menetközben fordulhatok-e hozzád 1-2 tanácsért...
Új forgató építésénél a csapágyazás mindenképpen kritikus pont szerintem is.

Azért még nem vetettem el teljesen ezt az AC Actuator-os verziót, csak tudjam mivel forgásra bírni...

Szalai György

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/perfuzor1.jpg" TARGET=_fnew>Volt szerencsém kibelezhetni ezekből az infúziós pumpákból pár darabot.
Mint majd minden precíziós szerkezetben, ebben is vannak nyúlásmérő bélyegek.
A beteg nem kaphat más dózist a szerkezet deformálódása miatt.
Ez is PMDC motoros szerkezet.
Kíváncsian várom, a gyakorlatban hogyan válik majd be a lézeres elhajlás érzékelőd.

bmejdz9nu

Kérdezz nyugodtan.. de majd a 4. tengely topiban...
Az, hogy mi hajtja... még ráérsz eldönteni... (a max. bemeneti és HD átt. fügvénye is - mert az AC-k pörgősebbek de egy HD minél nagyobb annál kevésbé kedveli:)

ra8nsmk6w

Nem értettük meg egymást. Azért az a történet nem ilyen hardverigényes a szoft meg zéró. Ahová a nyulásmérőt helyeznéd ott néhány század mm is elég. A 2-3mm én a két oldal csavarodásának fogtam fel "mechanika 2-3 mm-et kíbír tartós deformáció veszélye nélkül..."  

bmejdz9nu

Milyen eszköz ez? ez egy kapcsoló? Egy linket... ezt nem ismerem...

bmejdz9nu

A lézer egyszerűbb, (át)láthatóbb :)

Nemes Mihály